7,3 8,9 tys. ocen
7,3 10 1 8884
7,8 4 krytyków
Arlington Road
powrót do forum filmu Arlington Road

Cudne zakończenie.

ocenił(a) film na 8

Naprawdę dobry film. Tak w połowie się trochę nudnawy robi, ale za to zakończenie warte oglądania. Spodziewałam się tu różnych rozwiązań, ale pod żadnym pozorem takiego. Może sposób rozumowania i dochodzenia do prawdy profesorka trochę na skróty i umowny, ale za to postać Olivera coś cudownego.

dkf

Zakończenie zafundowało mi chyba największy szok jaki przeżyłem oglądając film. Zdecydowanie najlepsze w hitorii kina.

dkf

Cudowne??? Może i z punktu widzenia teoretyków kina to zakończenie to majstersztyk, ale dla mnie - widza - to było coś fatalnego. Liczyłem na zakończenie w stylu "Pojedynku na szosie" z tym gnojkiem i jego żonką porżniętymi piłą mechaniczną!

ocenił(a) film na 7
Obywatel_4

Ja również... Jeszcze nigdy nie oglądałam filmu, którego - świetne przecież i nieoczekiwane - zakończenie byłoby dla mnie tak frustrujące.

ocenił(a) film na 8
mrs_robinson

To polecam Funny games ;)

ocenił(a) film na 7
Sloper_1981

Hm. Widziałam. Ale chyba spodziewałam się trochę, jakie to zakończenie w "Funny games" będzie... Czy raczej miałam przeczucie.

ocenił(a) film na 8
mrs_robinson

Bardziej chodziło mi o frustrację po zakończeniu niż o niespodziankę :)

ocenił(a) film na 7
Sloper_1981

Wobec tego masz rację. "Funny games" - jeśli chodzi o stopień wywoływanej frustracji - bije na głowę "Arlington Road".