7,3 8,9 tys. ocen
7,3 10 1 8884
7,8 4 krytyków
Arlington Road
powrót do forum filmu Arlington Road

...mógłbys mieć większe problemy :).

Oglądając ten film jakoś nie mogłem uwierzyć, że Robbins jednak okaże się zwykłym kolesiem z pobrudzoną przeszłością, po prostu coś we mnie grało na 'złą' nutę, choć ostatnio kino rozpieszcza nas wpadaniem w rożnego rodzaju obłędy, rozdwojenia jaźni czy inne urojenia.

Jak jest naprawdę - zobaczcie sami. Dodam tylko, że film rozkręca się dość powoli, ale konsekwentnie. Żałuję, że widziałem go na Polsacie i to równolegle z meczem (momentami rozproszona uwaga, choć z drugiej strony to tylko Szwajcaria-Ukraina :), niemniej jest to pozycja godna polecenia. Pierwszoplanowi aktorzy nie zawodzą, chooć panna Cusack gra, jakby była na baterie :D. Co do końcówki - zdania są podzielone, ja akceptuję i popieram, lubię 'odchyły od normy'.

ocenił(a) film na 8
Pr0t0n

(... i jeszcze pytanie do tych, którzy już widzieli film)

Czy terroryści z góry obrali sobie za cel postać graną przez Bridgesa, czy to 'wyszło w praniu', bo początek z wizytą w szpitalu namącił mi w głowie? Przypadek, czy ukartowane to wszystko? Pozdrawiam!

ocenił(a) film na 8
Pr0t0n

Według mnie to wszystko od początku do końca było ukartowane. Przecież Bridges już dzień po wizycie w szpitalu miał wątpliwości co do sąsiada. Terroryści zauważyli w nim odpowiednią osobę, więc Lang przeprowadził się blisko niego i rozpoczął z nim grę. Wydaje mi się, że wypadek syna Langa był jej początkiem.