7,3 8,9 tys. ocen
7,3 10 1 8884
7,8 4 krytyków
Arlington Road
powrót do forum filmu Arlington Road

przerazajacy

ocenił(a) film na 9

Swietny i bardzo przerazajacy film. Szczegolnie na tle ostatnich wydarzen w USA wydaje sie to wszystko niesamowicie prawdziwe. Nasi sasiedzi nie zawsze bywaja tymi ludzmi za ktorych ich uwazamy. Jak sie oglada calosc bez analizowania fabuly to mozna sie niezle wystraszyc, natomiast rzeczywscie nie do konca jest to logicznie poprowadzone i zdarzylo sie kilka wpadek. Calosc jednak oceniam na duzy plus, glownie z powodu koncowki. Nie czesto w hollywoodzkich filmach zlo zwycieza dobro, ale tylko z taka koncowke ten film ma odpowiednia wymowe.
Dodatkowo bardzo dobra obsada.

Joanna

nigdy nie wierz sąsiadom...
Zgadzam się z Tobą w zupełności. Film jest świetny. Trzyma w napięciu od pierwszej sceny. Ale jest również przerażający, w szczególności na tle ostatnich wydarzeń. Ja oglądałam ten film już jakiś czas temu, jeszcze przed atakami terrorystycznymi na WTC, ale muszę przyznać że wtedy wywarł na mnie ogromne wrażenie i dał mi do myślenia. Myślę, że gdybym obejrzała go teraz to nie byłabym nim aż tak wstrząśnięta i poruszona.
Jeśli chodzi o zakończenie filmu to masz rację nie często mamy okazję oglądać zły koniec ale tutaj inny bieg wydarzeń nie miałby takiego sensu i takiej wymowy.
Obsada również spisała się bardzo dobrze, świetna rola Jeffa no i Tima.
Nigdy nie wierz sąsiadom...