PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=9}
7,4 256 tys. ocen
7,4 10 1 255995
5,9 55 krytyków
Armageddon
powrót do forum filmu Armageddon

Bo później to już się z bajek wyrasta. Takiego steku bzdur to nawet w kinach klasy C ze świeczką szukać. Zaprzeczenie sztuki filmowej i drwina z dokonań 100 lat kinematografii. Popcorn i coca-cola, huk i pstrokacizna montażu. O ilości złamanych zasad fizyki i logiki nawet nie wspomnę. Zacząłem oglądać pełen dobrych intencji ale ledwo dobrnąłem do końca, oszołomiony głupotą fabuły i rozeźlony traktowaniem mnie jak bezrozumnego barana. Trochę się przy nim uśmiałem, jednak w celu poprawy humoru wolę tradycyjne komedie.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem

może rzeczywiście film zrobiony bez jakiejkolwiek konsultacji z fizykiem, ale ta ocena jest przesadnie zła...

ocenił(a) film na 7

Film nie jest mądry, jest infantylnie durny, ale za to miły w oglądaniu.

A ja z bajek nie wyrosłem, choć powinienem i cieszę się, że mam dalej duszę dzieciaka. Kropka.

ocenił(a) film na 7
ABEL

Niezły film,który niema nic wspólnego ze sztuką wysokich lotów ale sprawdza się jako kino rozrywkowe

ocenił(a) film na 6

Mars, klepiesz smuty i tyle. Armageddon to kino rozrywkowe pełną gębą i jako takie sprawdza się bardzo dobrze. Jest humor, jest akcja, porządny scenariusz, są efekty. To, że film jest bzdurny to drugorzędna sprawa przy takim filmie z przymrużeniem oka.

ocenił(a) film na 6
_Pablos_

A sam film swobodnie zasługuje na ocenę 6/10, a i 7/10 nie będzie zawyżona biorąc pod uwagę konwencję i gatunek filmu.

ocenił(a) film na 5

Film sam w sobie jest dobry choć poziom absurdu co jakiś czas sięga szczytu. Mimo to ogląda się dobrze i to jest najważniejsze.

użytkownik usunięty
Mr_Mey

No właśnie, błędów sporo, ale generalnie nie każdego interesuje fizyki czy astronomia, więc nie każdy wszystkie te błędy wyhaczy:)
Ogląda się całkiem przyjemnie. Wiadomo, że to całkiem amerykański film, patrioci, ratowanie całej ludzkości i tak dalej, ale rozrywka niezła:)

ocenił(a) film na 7

No dokładnie , takie filmy ogląda się z przymrużeniem oka . Chyba że Twoim hobby jest przy..lanie się do błędów i ich wyłapywanie a nie śledzenie akcji i poszczególnych wątków.