Ten film jest Klasyką kina dla mnie ten film jest zajebisty jak ktos oglądnoł wszystkie części to wie że ten film jest zajebistym cuż więcej dodać klimat jest spoko taki jak lubie w Evil Dead był zajebisty bo akcja rozgrywała sie w lesie :) a ja to uwielbiam dawniej to oglądałem i teraz znów oglądłem i ten film był będzie i musi być zajebisty w Evil Dead 2 też była akcja w lesie i to mi sie podobało a ta część Armia ciemności jest zajebista jak wszystkie części, ale jednej żeczy nie rozumiem ja oglądałem tą część jak byłem mały i pamiętam jak dziś że koniec był idny że ten magik co musiał mieć "Necronomicon Ex Mortis." Księgę Zmarłych dał Ashowi ten płyn i on pojechał na koniu do takiej jaskini weszedł i tam były jego żeczy i auto pużniej odpalili takie ładunki i zasypało wejście do Asha i wypowiedział zaklęcie "CLATU VERATA NICTU" i wypił 3 krople magik powiedizał żeby nie zasypiał ale on sobie siadnoł w aucie i zdrzemnoł sie, i obudził sie cały zarośnięty i miał na sobie pajęczyny zwalił kamienie ,wyszedł na zawnątrz i były tam takie duże żegary a Ash krzyczy "nie,nie,nieeee i tak sie skończyła ta historia i to było koniec, a jak oglądłem teraz to było całkiem inaczej nie wiem ale ktos to zmienił było tak że pocałował tą dziewczyne i pojechał na koniu i odrazu przeszedł do swojego świata i opowiadał w sklepie nie wiem ale to ktoś zmmienil ja to mam na kasecie i jest całkiem inaczej i ma być 4 część, ale film ogólnie mi sie spodobał 10/10 klasyka kina