PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=402482}

Arn - Królestwo na końcu drogi

Arn - Riket vid vägens slut
2008
7,4 7,0 tys. ocen
7,4 10 1 6981

Arn - Królestwo na końcu drogi
powrót do forum filmu Arn - Królestwo na końcu drogi

Witam! Czy mógłby mi ktoś polecić filmy podobne w tematyce do tego filmu? Najlepiej takie
gdzie są pokazane walki rycerzy itp. Z góry dziękuję:)

agusia16175

bardzo podobny to "Żelazny Rycerz", również o templariuszu

carno

Został już przeze mnie obejrzany,ale dziękuję za dobre chęci:)

agusia16175

"Królestwo niebieskie", "Barbarossa - Klątwa Przepowiedni".

carmen8_fw

Oo bardzo dziękuję za ten ostatni:) na pewno obejrzę:)

agusia16175

pewnie szału nie będzie...po seansie z Barbarossa... jak mniemam... może lepiej fajny film o średniowieczu pooglądać , czyli np "Ciało i Krew"...genialne!!!

agusia16175

Waleczne Serce i Filary Ziemi (serial) z godnych polecenia. Fajne walki rycerzy (poza absurdalną ostatnią bitwą) masz także w Robin Hoodzie z Russelem Crowe. A jeśli cenisz klimat i nie przeszkadzają Ci efekty nie pierwszej nowości to serial Robin of Sherwood z lat 80'. Z ciekawych filmów to jeszcze Henryk IV - nie średniowiecze, ale blisko bo XVI wiek.

agusia16175

Flukt (Ucieczka) z 2012 - też skandynawskie kino, akcja w średniowieczu, rozmach mniejszy, ale ogląda się świetnie.

Chomone

Dziękuję :)

agusia16175

Ja z klimatów średniowiecznych polecam "Michael Kohlhaas". A z trochę późniejszych - "Kapitan Alatriste" i "Duellists".
Jest jeszcze "Świat bez końca" (Kontynuacja "Filarów Ziemi"), ale tego nie widziałem.
Ewentualnie, zawsze są starzy poczciwi "Krzyżacy" ;p

agusia16175

Czy mogą być filmy związane z mitologią grecką? Też będę sceny walki. Takie jak: "Gniew Tytanów".