Artysta i modelka

El Artista y la modelo
2012
6,7 2,0 tys. ocen
6,7 10 1 1979
6,0 3 krytyków
Artysta i modelka
powrót do forum filmu Artysta i modelka

Film ukazuje proces tworzenia. "Zmagania" artysty przedstawiono w dość nostalgiczny sposób. Tak najkrócej można ten obraz podsumować. Nie ma w nim emocji, pomysłu itd. Ot takie coś dla zabicia czasu.

Jeśli ktoś się nie zgadza z powyższą oceną proponuję na początek dwie książki:
- Irving Stone - Pasja życia (Lust for Life) - oparta na biografii Vincenta van Gogha
- Irving Stone - Udręka i ekstaza (The Agony and the Ecstasy) - oparta na biografii Michała Anioła

W tym filmie nie ma śladu powyższego.

Mrok

Witam, czy masz te książki w formie elektronicznej?
Pozdrawiam :)

tomaszpastuch3

Tylko w papierowej. Wszystkie znajdziesz na "gryzoniu".

Przy okazji jeśli ten typ prozy Ci się spodoba przeczytaj również Irving Stone Pasje utajone czyli życie Zygmunta Freuda. Pasja życie jest pozycją bardzo trudną w czytaniu, dwie pozostałe książki - nie zaczynaj czytać w poniedziałek, bo zawalisz noc. ;)

Mrok

Pasja życi trudna w czytaniu ?? Czytałam bardzo dawno temu, mając jakieś lat i pamiętam ją do dziś, bo jest taka dobra, ale nie pamiętam, żeby była trudna. I wciąga jak pozostałe.

BAYA_NOVA

poprawka : mając jakieś 15 lat (nie zauważyłam wyłączonego NumLocka)

BAYA_NOVA

Nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałaś. Trochę zawile to napisałem. Pasje utajone (Freud) i Pasja życia (van Gogh) to dwie różne książki. Ta druga była dla mnie trudna w odbiorze, z pozoru nieudane życie pozbawione sensu, a dziś Słoneczniki warte fortunę.