PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=589952}

Artysta

The Artist
2011
7,5 51 tys. ocen
7,5 10 1 51375
7,4 67 krytyków
Artysta
powrót do forum filmu Artysta

Ciekawa odmiana.

ocenił(a) film na 7

Film, który zdobył Oscara, przepraszam, Oscary tylko ze względu na to, że był oryginalny nie ze względu na fabułę, tylko na stylizowanie go na film z początków XX wieku. Sama fabuła była tak drętwa i przewidywalna, że szkoda gadać, ale nie powiem, film zrobiony dobrze. Ciekawa odmiana od kina 3D itp. Świetna ścieżka dźwiękowa, dobrze "zrobieni" aktorzy. Myślę, że gdyby cofnąć się w czasie i puścić ten film w latach 20, to wszyscy pomyśleliby, zę to film z tamtych czasów. Jednak jak już mówiłam, sam "Artysta" to powiedzmy sobie szczerze- nudny film, jednak jak dla mnie za całą oprawę zasługuje na ocenę 7/10.

Tasha14

dokładnie, film doceniany w większości za oprawę, a nie treść. jak zaczynałam go oglądać, byłam bliska wyłączenia - nie przepadam za prostą i przewidywalną fabułą, a ta taka właśnie była. Ale takie były wymogi wejścia w schemat kina niemego - skomplikowana fabuła zwyczajnie by się tu nie sprawdziła. Jednak w miarę oglądania film naprawdę mnie zaciekawił. Uświadomił mi, jak często słowa są po prostu zbędne. Do tej pory nie zdawałam sobie sprawy, że naprawdę często nie liczy się treść tekstów, a sama wymowa ciała, gestów, mimiki.

i również ode mnie mocne 7/10 ;)