Artysta

The Artist
2011
7,5 51 tys. ocen
7,5 10 1 51398
7,4 52 krytyków
Artysta
powrót do forum filmu Artysta

Niezłe kino mainstreamowe robione do tego na modłę kina niemego. Bardzo pozytywne i naiwne w dobrym słowa tego znaczeniu. Można obejrzeć i zapomnieć. Jeśli się widziało mało w życiu kina niemego, to się nie dziwię zachwytom. Zauważyłem, że kolesie w hołiłód potrafią wypromować już każdy film by dostał oskara. Rączka rączkę myje;) W sumie nie mam nic przeciwko, ponieważ nie jest ta nagroda wyznacznikiem jakiejkolwiek jakości. Lepszych filmów anglojęzycznych - tamten rok - od tego była masa, a że nie były nominowane - czy to ważne...;) Jutro się zabiorę za prawdziwy film francuski - Nietykalni - mam nadzieję, że się nie zawiodę;) Cholera, chyba nigdy się na Cezarach nie zawiodłem;)

Tymon_P_

Oscary to lipa tak jak nasze Orły.
Cezary, Palmy, Niedźwiedzie. To są prawdziwe nagrody.
A co do tego filmu to z pewnością jest wśród najlepszych.
W Cannes wszyscy byli nim zachwyceni i jak pamiętam po premierze bili wielkie brawa aż mnie uszy bolały od ich oklasków.

ocenił(a) film na 5
kowalsky20

Twoje zdanie. Dla mnie ot taki sobie film firmowany przez wytwórnię by zarobić na nim duże pieniądze. Nic wielkiego. Najciekawsze jest to, że już takich filmów współczesnych - czarno białych i niemych - było sporo. Ale kto by o nich wiedział, przecież nie były nominowane do oskarów;)