PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=90706}

As kier

The Ace of Hearts
1921
5,9 28  ocen
5,9 10 1 28
As kier
powrót do forum filmu As kier

Dawno nie widziałem tak źle napisanego filmu. Wszystko zaczyna się od jakiegoś stowaryszenia. Nie wiemy kim oni
są, nie wiemy jakie maja motywacje, nie wiemy o nich nic i to sie niestety nie zmienia przez cały film. Chcą zabić
jakiegoś gościa który "miał szanse zrobić cos dobrego, a uczynił wszystko jeszcze gorszym". Do końca nie wiemy kto
to. I to byłoby ok, ale gdy ten pojawia się w końcu to ciężko czuć do niego nienawisć czy cokolwiek. Film nie
przedstawia nam go w żaden sposób. Właściwie to od sameog początku do samego końca ch*ja wiemy o
CZYMKOLWIEK.
Mało tego, niektóre sceny w tym filmie ciagną się w nieskończoność. Film zalicza jedno z najdłuższych, najbardziej
patetycznych wyznań miłosnych jakie w życiu widziałem. Zresztą sam romans nie ma zbyt wiele sensu. Postacie
zmieniaja zdanie co chwila, raz zachowują się tak a raz tak. Niby widz ma juz chyba wie jacy oni są a chwile potem
robią cos co całkowicie temu przeczy.
Lon Chaney chyba sam zdał sobie sprawe w jakim badziewiu gra i sam niezbyt przykładał się do swojej roli.
Czasami szarżuje, czasami kompletnie sie nie stara, i trudno mu sie dziwić. Postacie w tym filmie nie są jakkolwiek
zarysowane. Jedyna scena która mi się podobałą byłą ta, w której stał przed domem Lilith na deszczu. Dobrze
zagrana, smutna scena.
Ogółem, ten film to bałagan. Nic nie trzyma się kupy i nic nie zostaje wyjaśnione. Irytujący.