PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659803}
5,6 85 tys. ocen
5,6 10 1 84830
3,2 30 krytyków
Assassin's Creed
powrót do forum filmu Assassin's Creed

Dno!

ocenił(a) film na 1

Osobiście uważam ,że film jest żałosny. Nagle przenosimy się za sprawą animusa w sam środek , a nawet pod koniec wydarzeń związanych z Assasynami z przeszłości. Nic nie wiemy o przodku , głównego bohatera w którego wspomnienia się zagłębiamy , o jego kompanach już nie wspominając. Główne czarne charaktery też są wyrwane z innego świata. W całym filmie krwi jest mniej niż jak skaleczymy się w palec. Dajmy na to akcja z poderżnięciem gardła odbyła się w zasadzie z zerową ilością krwi , pomijając fakt , że normalnie podcięcie krtani = morze krwi. "Najbrutalniejsze" sceny były pokazywane z perspektywy nadzorujących proces sekwencji co sprawiało , że widok nasz był mocno ograniczony. Ogólnie rzecz biorąc można sobie odpalić jakąkolwiek część gry z kanonu assasin creed z opcją wyłączenia krwi , uzyskamy wtedy mniej więcej to co w filmie. Jeżeli chodzi o zakończenie filmu to zaprzeczało logice. W głównej siedzibie templariuszy , która była istną "twierdzą" (chodzi mi o ochronę) jak gdyby nigdy nic jakiś gościu w kapturze wchodzi na sam środek sali podczas przemówienia prezesa Abstergo i po prostu go zabija. Reakcja ochrony jest zerowa , oczywiście wszyscy zgromadzeni wybiegają z budynku , ale ochrony nadal nie ma ... Podsumowując studio myślało , że jeżeli da pegi 13 i usunie wszelkie ślady krwi i zakryje brutalne sceny to zbije fortune dlatego , że to przecież jest film na podstawie tej popularnej gry... Nic bardziej mylnego film wyszedł jako totalne dno i jeżeli kolejne adaptacje gier mają tak wyglądać .... to lepiej ,żeby nigdy nie ujrzały światła dziennego.

użytkownik usunięty
Scarecrow58

Nie sądziłam, że ktoś da dyszkę temu filmowi :D Znaczy wywarł bardzo dobre wrażenie :D

Wydaje mi się, że niskie oceny tego filmu są z powodu tego, że spora część osób spodziewała się czego innego. Być może oczekiwali, że cały film będzie się rozgrywał w Animusie albo opowie o początku bractwa asasynów- nie wiem. Jednak historia zabójców w kapturach może się ciągnąć w nieskończoność o czym świadczy ilość gier wydanych w tym uniwersum. Twórcy mogli obrać wiele kierunków jak przedstawić tę historię i wybrali, moim zdaniem, najlepsze rozwiązanie. Oceniłem ten film na 10 ze względu na między innymi pokazany kontrast między światem współczesnym a tym sprzed 500 lat. Wydarzenia w obu 'światach' nie nużyły, były ciekawie przeprowadzone. Na pochwałę zasługują sekwencje walki, które były bardzo emocjonujące i płynne, ciężko było oderwać wzrok od pościgów. Dochodzi do tego jeszcze dobrze dobrana muzyka. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to gra aktorska, która była, moim zdaniem, dobra, ale bez większego szału. Poza tym nie mogę się doszukać jakichkolwiek minusów, stąd taka ocena,a nie inna. A kolega wyżej jest przykładem osoby, która oczekiwała po tym filmie Bóg wie czego. Pozdrawiam.