PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659803}
5,6 85 tys. ocen
5,6 10 1 84875
3,3 35 krytyków
Assassin's Creed
powrót do forum filmu Assassin's Creed

Tylko On byłby w stanie zrobić z tego iście epicki film. Noo... tylko musiałby darować sobie w obsadzie Russell'a Crowe, i sceny bitewne, bo lubi je dodawać w prawie każdym swoim filmie historycznym. Po za tym... ujęcia, kostiumy, klimat, sceneria, muzyka. Nie znajdziecie nikogo lepszego !

Leposs

Na moje oko film może być lepszy od tego średniackiego Gladiatora co nie jest jakimś wielkim osiągnięciem. Gry np. są.

grzegorz_cholewa

Pomijając aspekt "sprzedał się" Kurzel jest idealnym kandydatem. "Snowtown" to fabuła, jakich wiele, ale intensywność i napięcie - świetny reżyser. Przy czym Scott jest efekciarski, pompatyczny, a poza tym jednak za mało już energetyczny i świeży.

ocenił(a) film na 7
Leposs

Jakoś Ridley Scott zupełnie by mi tu nie pasował, liczyłbym bardziej na ambitnego, dobrze rokującego, mniej znanego reżysera.

użytkownik usunięty
Leposs

o nie ! tylko nie Ridley Scott, kiedyś przyznaje był dobry... ale to co zrobił z Prometeuszem, czy z Exodus Bogowie i królowie, bałbym się o ten film.

o nie ! Jak możesz tak mówić! Prometeusz był prze spoko. Identyczny klimat co 8 pasażer Nostromo. Dla mnie film pierwsza klasa ;p A co do Exodus, to fakt. Byłem w kinie i ledwo dawałem rade.

ocenił(a) film na 6
Leposs

Nienawidzę Ridley Scott bo nie wiem jak oceniać jego filmy. Wizualnie są idealne ale do oglądania są okrutnie nudne. Mam tak ze wszystkimi jego filmami oprócz Gladiatora i Helikopter w ogniu. I nie wybaczę mu jak z Hannibal zrobił zwykły przeciętny filmik.

użytkownik usunięty
Leposs

Na moje oko Paolo Sorrentino, gdyby rozpoczął swój romans z mainstreamem. Taka choćby adaptacja ACII to coś wprost dla niego.

ocenił(a) film na 6
Leposs

Ekipa: bracia Kurzel (reżyseria + muzyka), Arkapaw (zdjęcia), Lesslie (scenariusz) oraz Cotillard z Fassbenderem (z głównymi rolami) udowodnili już na co ich stać w Makbecie. Nie mam zatem żadnych obaw co do obsadzenia ich też przy Assassin's Creed i liczę że efekt będzie co najmniej taki jak Makbet!

likeafreak

Po Makbecie też uznałem, że to właściwa ekipa na właściwym miejscu :)

Leposs

Na moje oko tylko Matthew Vaughn...byłoby z jajem i z lekką nutką powagi :)