Nie wiem jak wy, ale mam dziwne wrażenie że ten film będzie pierwszą bardzo dobrą adaptacją gry :D Zwiastuny optymistycznie nastawiają mnie (może jedynie muzyka nie pasuje ale to już standard w dzisiejszych zwiastunach.) Wizualnie prezentuje to się dobrze.
Wydaję mi się, że nie będzie to kolejna ekranizacja gdzie tylko fani będą wiedzieli o co chodzi (tak jak było w Warcraft: Początek!), a raczej coś co wprowadzi nowych widzów i tych zaznajomionych z uniwersum czymś zaskoczy :) Długość filmu potwierdza mą tezę bo film trwa 2 godziny i 20 minut! Bo jak zaznajomić nowych widzów z uniwersum ledwo 2 godzinnym filmem gdzie i tak 3/4 rzeczy/zaklęć itp. jest nie wyjaśnione, a prawie co trzecia scena ucięta. (JAK W WARCRAFCIE!)
Są to jedynie moje oczekiwanie co do tego filmu :)
PS. Mam nadzieję że po tym filmie rozpocznie się szał na ekranizacje gier komputerowych/konsolowych, tak jak zrobił się szał na ekranizacje komiksowe po sukcesie Iron Mana :) (tak wiem że przed IM powstawało wiele komiksowych ekranizacji ale dopiero po nim to wszystko się spopularyzowało i jakby nie on co roku byśmy nie dostawali przynajmniej 5-6 filmów rocznie!!!!)