PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=659803}
5,6 85 tys. ocen
5,6 10 1 84875
3,3 35 krytyków
Assassin's Creed
powrót do forum filmu Assassin's Creed

Niestety film jak dla mnie klaustrofobiczny, brak otwartych przestrzeni. a te ktore na chwile sie pojawiaja sa zbyt komputerowe co strasznie wkurza. Kojaarzy mi sie to z filmem Sky Kapitan i świat jutra.

Co do fabuly to nastapil tu totalny chaos i misz masz. Liczylem na wprowadzanie widza powoli w swiat asasynow i zdobywanie braci itd tymaczasem mamy tutaj skok odrazu z bracmi z zakonu. Wiem ze sa jeszcze zapowiadane i potwierdzone 4 kolejne czesci asasyna i byc moze w nich bedzie historia sprzed tej czesci bo ta wyglada jak zwieczenie calosci.

Dla mnie film ma dwa watki, ten w prawdziwym zyciu iwiadomo ten z asasyna. Realmne zycie dosc sporo zajmuje czasu jakies 40% filmu a szkoda bo nudy straszne. Sceny walki plaskie i bezsensu prowadzone. No bo po co walczyc ze straznikami we wiezeniu jak i tak nie uciekniesz przez stalowe drzwi prawda ? nawet zabijajac wszystkich (drzwi otwieraly sie od zewnatz przez straznikow

Sceny w asasinowej czesci filmu sa fajne i trzymaja w napieciu ale przez zla fabule nic sie nie trzyma calosci takie powyrywane sceny z zycia asasina. Najgorsze jak jest niby duzy obszar jakis powiedzmy rynek poelno ludzi dookola a dalej juz tlo sie rozmazuje jakis dym czy pisaek i znowu uczucie ze mamy tylko te mala klaustrofobiczna scene.

Muzyka w kawalku slychac ze jest tam kawalek albo z brotherhooda albo z ezio II juz nie pamietam ale odrazu ja slychac :D nie moge sie doczekac na wersje 3D.

Czego sie spodziewajcie?
na plus
EFEKTOW wciskajacych w fotel
Sliczne dopracowane stroje i etlae
Fajne laski :)
Dobra muza

na minus
- brak fabuly
- zalosne texty
- wkurzajaca laska z batmana , incepcji ze zdrapka na czole

dla chetnych moge opowiedziec caly film ale nie psujcie sobie efektu :D

devill79

Obvious troll is obvious

ocenił(a) film na 3
KalekaMentalny

chyba ty

devill79

No to opowiedz całą fabułę, cwaniaczku.

ocenił(a) film na 3
KalekaMentalny

No moge opowiedziec ale zepsujesz sobie film. Koncepcja jest banalna a film nie ma zadnych powiazan z gra poza swiatem. Nie ma tam zadnej postaci z gry historia jest zupelnie nowa jakiej nie bylo w zadnej z czesci gry. Najpierw wrabiaja go w morderstwo za ktore dostaje czape. potem usypiajaj go i zabieraja do siedziby ktora chyba jest najwieksza w calej okolicy i nikt oczywiscie nie wie co tam sie wyczynia. Potem nie wyjasnianac dlaczego chca dostac sie do jego wspomnien. No i wciskaja mu bajeczke ze to dla dobra ludzkosci. On sie nie godzi ale na sile go podlaczja do maszyny i dopiero wtedy jest akby w wirtualnej rzeczywistosci. Nie ma tak ze powiedzmy uczy sie czegos nowego tylko powoli odkrywa ze w obecnym swiecie jego linia krwi wywodzi sie tam z jakiegos plemienia. i poznaje przypomina sobie umiejetnosci ktore posiada jego lancuch dna a kazde kolejne wspomnienie aktywuje u niego w dna ze costam umie. Wkoncu jak juz sie nauczy duzo duzo no to postanawia uciec i wtedy juz walczy jak asasin bo se przypomnial co tam umial. Historia nowa zupelnie inna i to na plus bo nie wiemy co sie wydarzy. jedyne polaczenie z asasina gry to ten parkur, osadzenie swiata, dostep do pamieci, i ta koncepcja z linia krwi. reszta zupelnia nowa zupelnie inny film. Wiec jesli ktos mysli ze obejrzy gre w formie filmu to nie. Obejrzy nowy film osadzony w swiecie gier asasin z zupelnie nowa historia. We wspomnianaich chyba byl w japoni czy hong kongu , juz nie pamietam, francja czy hiszpania. a w realnym zyciu usa chyba. No i czekam na 3D :D

użytkownik usunięty
devill79

"No moge opowiedziec ale zepsujesz sobie film" <-----> Czyli od samego początku kłamiesz. Premiera światowa przypada na grudzień 2016. Więc nie wierzę ci w to co piszesz.

ocenił(a) film na 3

i mysisz ze jak premiera jest np 26 grudnia 2016 roku to oni koncza montowac film 25 grudnia dzien rzed premiera tak :) ?

użytkownik usunięty
devill79

Nie, nie myślę tak ale nie wierzę ci że widziałeś już film. Biorąc pod uwagę to co piszesz.

ocenił(a) film na 3

No trudno, nie wiem co mam ci wiecej napisac ze ci z abstergo chca dowiedziec sie gdzie jest zlota kulka i on ma ich do niej doprowadzic ? w koncu ja znajduje i konczy sie tak ze musi byc kolejna czesc. A ta kula jest światlem i on nie moze jej dotknac jak mu ja pokazuja.

użytkownik usunięty
devill79

Od samego początku producenci zapowiadali, że film nie będzie powiązaniem do którejkolwiek gry z serii Assassin's Creed, że to zupełnie nowa historia. Więc nie wiem czemu tak się co niektórzy napalili (w tym i ty), że zobaczą Ezio, Altaira, Desmonda czy kogokolwiek innego gry? I teraz wychodzi wielki foch ze strony fanów gry Assassin's Creed bo spodziewali się czego innego.

Callum Lynch nie dowiaduje się, że pochodził z jakiegoś tam plemienia tylko dowiaduje się, że jest potomkiem hiszpańskiego asasyna Aguilara de Agarorobo. W świecie realnym Callum Lynch znajduje się [prawdopodobnie jak piszesz] w USA. Będąc w Aminusie pod postacią Aguilar de Agarorobo znajduje się podczas Inkwizycji Hiszpańskiej [1480r.]. A nie w Japonii, Hong Kongu czy Francji.

Są pewne powiązania filmu z grą oczywiście oprócz parkur, osadzenie świata, dostęp do pamięci i koncepcja z linią krwi. 1) Nie linia krwi tylko Efekt Krwi lub Efekt Krwawienia, a czasami zwany Efektem Rozmycia. Tak to się poprawnie nazywa. 2) Abstergo też porywało asasynów a w pamięci genetycznej spodziewała się znaleźć interesujące ją informacje. Każdy myśli (w grze oczywiście), że korporacja Abstergo to laboratoria badawcze zajmujące się medycyną a tak naprawdę jest czym innym. W dodatku jest legalnie zarejestrowana. 3) Desmondowi też tak mówili pakując go do Animusa, że uratuje świat, że to dla dobra ludzkości itd. itd. itd. No i w Assassin's Creed III faktycznie ratuje świat i ludzi, bo ginie. 4) Desmond uczył się i zdobywał umiejętności będąc w Animusie [Assassin's Creed II]. 5) Desmond też uciekł z Abstergo przy pomocy Lucy. 6) Fragment Edenu - Rajskie Jabłko. A nie jakaś tam złota kulka. W grze Desmond użył Rajskiego Jabłka do ratowania ojca z Abstergo. Czyli jakieś minimalne powiązanie z grą jest.

użytkownik usunięty
devill79

devill79 przykro mi ale żadne twoje argumenty nie przemawiają za tym że widziałeś film. Jak mogłeś widzieć film skoro nawet nie wiesz gdzie dzieje się akcja filmu i co i jak się nazywa?
Na 100% będą pokazy przed przedpremierowe filmu przygotowywane wyłącznie dla krytyków filmowych oraz dziennikarzy, którzy mogą na podstawie tego pokazu napisać recenzję jeszcze przed oficjalną premierą danego filmu. Tak zawsze jest zanim jest oficjalna premiera filmu.

użytkownik usunięty
devill79

Czyżbyś już widział film, że dajesz taką recenzję?

ocenił(a) film na 3

ta widzialem z filtrami czarnobialymi :) ale nie polecam, bo jednak nie ma to jak na duzym ekranie w 3D

użytkownik usunięty
devill79

tak tak tak a w lato była zima ...