Asterix i Obelix: Misja Kleopatra

Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre
2002
7,3 232 tys. ocen
7,3 10 1 232382
7,3 36 krytyków
Asterix i Obelix: Misja Kleopatra
powrót do forum filmu Asterix i Obelix: Misja Kleopatra

Bajeczka dla bardzo małych dzieci, bardzo słabe tesksty i jeszcze gorszy scenariusz.

ocenił(a) film na 10
jqo2

E czemu..mi się podobało...Mojej mamie też bardzo się podobało choć ona jest starsza.Ogólnie całej mojej rodzinie ten film przypadł do gustu xD
10/10

ocenił(a) film na 10
jqo2

Dla mnie super xD Moim zdaniem rezyseria doskonała ,a Monica Belluci idealnie pasuje do roli Kleopatry :) Czemu film dla małych dzieci? Moja kuzynka jest całkiem dorosła ,a oglądała ten film chyba z milion razy xD

ocenił(a) film na 10
jqo2

Haha dla małych dzieci?.. Jak dla mnie masz około 13 latek i lubisz film z txtami typu "pocałuj mnie w dupę".

ocenił(a) film na 6
Alpen

Mi film się nawet spodobał, ale Twój kontrargument jest na żałosnym poziomie. Zresztą czytałem takich już tysiące. "Nie podoba Ci się? Pewnie masz 13-14 lat i podniecasz się Ali G/ gdy ktoś powie <<kurwa>>".

ocenił(a) film na 9
jqo2

oglądaliśmy ten sam film? dla mnie 10/10 oczywiście w swojej kategorii.

ocenił(a) film na 10
jqo2

Całkowicie się z tobą nie zgadzam ;)
Według mnie jest to już klasyk, 10/10.
"Bajeczka dla bardzo małych dzieci" - cała moja rodzina uwielbia ten film. Ja mam 17 lat i też go chętnie oglądam.
"bardzo słabe tesksty" - kocham dialogi Bartosza Wierzbięty ;) Na co dzień szastam tekstami z "Asterixa..." ;]
"jeszcze gorszy scenariusz" - według mnie zdecydowanie lepszy niż w pierwszej części.

No cóż, są gusta i guściki, widocznie nie przypadł Ci do gustu. Myślę jednak że ocena 4/10 jest (nawet na taką krytykę) zaniżona.
Serdecznie pozdrawiam,
monique :*

ocenił(a) film na 10
monique_2

AAA zapomniałam o obsadzie ^^
Monica Bellucci i Alain Chabat są GENIALNI ;] Zresztą Numernabis też ^^ Tak naprawde to nie ma aktora, który wg mnie gra źle ;]
A polski dubbing też niczego sobie, szczególnie Czarek pazura ^^

ocenił(a) film na 6
monique_2

Głos Pazury jakos nie bardzo pasuje do postaci Numernabisa. Ale teksty są bardzo fajne. Duzo smiesznych momentów. Ogólnie film mi się podobał.

ocenił(a) film na 10
jqo2

Słabe teksty?
Weź mnie nie rozśmieszaj!
Tutaj gag gagiem pogania, lejesz się co sekundę i ból brzucha (ze śmiechu) gwarantowany, a ten mi mówi że słabe teksty. ;O
"Widać mnie, nie widać","proszę się odsunąć - wychodzimy!" przejdą chyba do historii. xp

jqo2

Film i owszem, może być dla dzieci, ale starszym odbiorcom lub nawet tym jeszcze starszym również sie spodoba. Dubbing jest poprostu świetny, teksty powalają i bynajmniej nie są słabe. Scanariusz jest jakby nie było na podstawie komiksu pod tym samym tytułem zresztą (chyba). Hmm, a może poprostu nie lubisz Asterixa i Obelixa ?

ocenił(a) film na 3
grzegorz_02

jgo2 ja się z Tobą absolutnie zgadzam

Robert_De_Niro

Mi film się spodobał

ocenił(a) film na 8
jqo2

Przez ten film na codzień kłócąc się z mojim bratem używamy "Nie" i "Owszem" przez 15 minut :) Film świetny, poprawia mi humor, zawsze mnie śmieszy, zawsze znajduję w nim coś nowego. Według mnie to film dla KAŻDEGO byle nie sztywniaka chociaż kto wie, ten film potrafi nawet sztywniaka rozruszać :D Ruch spory, dziękować :)

ocenił(a) film na 9
jqo2

Chyba zartujesz...Ten film jest swietny! Co chwile sa takie teksty, ze rozwalaja na calej lini i sa do tego proste a za razem bardzo inteligentne!!

CEZAR MOWI POSZLI WON!
CEZAR MOWI POSZLI WON!
TO IDZIEMY SOBIE STAD!
TO IDZIEMY SABIE STAD!

Albo jak Idea traci zasieg mówiac.

WIDAC, NIE WIDAC, WIDAC, NIE WIDAC, WIDAC, NIE WIDAC, NIE WIDAC, WIDAC...TROCHE WIDAC!

JAK JESTES TAKI TWARDY TO POWIEDZ MI TO PROSTO W...PROFIL!!

I wiele innych... POZDRAWIAM

jqo2

Ja sie nie zgadzam film jest bardzo dobry jak na tego typu komedie.

użytkownik usunięty
jqo2

Popieram autora tematu, film jest zwyczajnie denny.

Według mnie:
-schrzaniony dubbing
-płaski,wysilony dowcip z niedołężnymi odwołaniami do współczesności
-gra aktorska cienka i to co najmniej,tylko Depardieu (czy jak mu tam mi się podobał), Monika Bellucci to jakaś porażka w tym filmie
-efekty specjalne: ani komiksowe,ani realistyczne, po prostu nijakie
-może dzieciom to sie podoba
-kreskówki są tysiąc razy lepsze i zdecydowanie bardziej inteligentne zarówno jeśli chodzi o humor jak i treść

ocenił(a) film na 10

z tego typu komedii jest moim zdecydowanym Faworytem!X) oglądałem go juz z milion razy. mi taki humor bardzo pasuje:) a animki to zupełnie inna bajka^^ 10/10 kocham te Komedyjke:))

ocenił(a) film na 10

Po pierwsze. Ten film nie jest dla dzieci, wskakuje na to łóżkowa scena na końcu filmu. To jeśli chodzi o dzieci jako odbiorców filmu.
Skoro te teksty was wogóle nie śmieszą to jakie was śmieszą? Ci któzy wypisali że im się nie podobały dowcipy nie rzucą cytetem z jakiegoś innego filmu oraz jego tytuł. Zawsze byłem ciekawy co śmieszy ludzi, których nie śmieszą teksty z tego filmu.
No i podajcie ty i założyciel tematu oraz inni przykład tekstu z filmu i powód dla którego go nie lubicie. Bo ja mogę spokojnie podać swój przykład nieudanego tekstu. Na przykład w Ewan Wszechmogący gdy na tylnim siedzeniu Ewana pojawia się owca a on wydziera się krzycząc "SHEEEEEEEEEEEEEEEEP! (owca)". Otórz pozwole sobie na skrytykowanie dennego dowcipu, po pierwsze wydzieranie jakiegokolwiek nie śmiesznego słowa nie jest zabawne, jak już miał się tak upokażająco drzeć, mógł wydzierać jakieś inne, śmieszniejsze słowo, ale w zażenowaniu tym pseudodowcipem nie jestem w stanie powiedzieć jakie. Po drugie denna pruba ocenzurowania słowa shit (gówno jakby ktoś nie znał angielskiego). Rozumiem że to jest film fabularny i nie powienien zawierać przekleństw, ale skoro nie powinien, to po co je tam na siłe wstawiają maskując je słówniem niemalże identycznym (uwaga, bo dzieci nie wiedzą co to jest gówno i jak je się wymawia, żenua). Po trzecie jego krzyk wcale nie był śmieszny, tylko przerażający (dla tych najmniejszych, wiem, bo widziałem mine dziecka siedzącego obok mnie, że nie wspomne że nikt się nie śmiał) no i stawiający aktora w pozycji głupka nie potrafiącego zachować spokoju. No i po czwarte sytuacja w jakiej ten "gag" wykrzyczał. Oklepana i widziana chyba w każdym filmie świata. No bo zobaczcie sami: Najpierw ogląda się w lusterku, widzi owce, nie reaguje, potem się odwara, widzi je i się drze. Skąd my to znamy, co nie?

jqo2

scena łóżkowa ? jak dla mnie to tam tylko się całowali xD
no....ja tam łóżka nigdzie nie widziałam :P (żart oczywiśćie)

ocenił(a) film na 8
Anula611

nie zgodze sie z zalozycielem tematu(jak chyba wiekszosc z Was xdd) bo film swietny chyba ze 3 razy go widzialam, smieszny niezle teksty ogolnie bardzo fajny! 3 czesci nie ogladalam, bo nidzie nie moge znalezc...x// juz 3 filmy sciagnelam "asterix na olimpiadzie" z bearshare ale zaden z nich to nie byl ten prawidlowy! x//

ocenił(a) film na 9
jqo2

a mi się śmiać chce jak czytam treść topicu:D:D

,,bardzo słabe tesksty i jeszcze gorszy scenariusz,, - mi się jakoś zawsze wydawało, że teksty w filmie to część scenariusza;p;p;p

BTW film super

ocenił(a) film na 8
jqo2

Jak na polski dubbing to bardzo udany film, bo reszta filmów tłumaczonych na polski wypada słabo. Ciekawe, czy w oryginale wypada równie dobrze...?