PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30896}

Asterix i Obelix: Misja Kleopatra

Astérix & Obélix: Mission Cléopâtre
2002
7,3 232 tys. ocen
7,3 10 1 231651
7,0 40 krytyków
Asterix i Obelix: Misja Kleopatra
powrót do forum filmu Asterix i Obelix: Misja Kleopatra

ale do asterix i obelix kontra Cezar mu daleko ,a co do duublingu to jest marny oprócz Kleopatry która była dubbingowana wysmienicie reszta to pomyłka

ocenił(a) film na 8
konrii_2

Chyba żartujesz, to najlepszy polski dubbing. ;>

ocenił(a) film na 10
konrii_2

Według mnie AiO kontra Cezar to kiepski filmik dla dzieci z żenującym Benninim. A Misję Kleopatra uważam za jedno z największym arcydzieł komedii, ZWŁASZCZA z polskim fenomenalnym przekładem (choć dowcip z Ideą już niestety stracił datę ważności) i rewelacyjnym dubbingiem nagranym przez wyśmienitych aktorów. Kilkakrotnie próbowałem obejrzeć Misję w wersji oryginalnej, ale po maks kwadransie przełączałem się z powrotem na polski dubbing. Identycznie jak w przypadku Shreka.

ocenił(a) film na 9
konrii_2

Przecież ten film jest dużo śmieszniejszy niż "...kontra Cezar" - ma o wiele więcej gagów i parodiuje więcej filmów.

ocenił(a) film na 6
konrii_2

Dubbing całkowicie zniszczył ten film. Nie chodzi nawet o to, że głosy były źle dobrane, to ostatecznie dało by się przetrzymać ale o podłożenie tych głosów. Nie wiem, może jedynie mnie to tak rzuciło sie w ,, uszy" ale było tak fatalnie zrobione, że momentami aż zębami zgrzytalam. Ot, na przykład. Nikt nic nie mówi, ale słychać kroki w tle. Kiedy ktoś ma się odezwać wszystko zostaje wyciszone, kroki cichna w ułamku sekundy żeby aktor mógł coś powiedzieć, a jak konczy kroki znow sa itp.W niektórych momentach było okropnie słychać, co zniszczyło caly klimat i nadawało wrażenie takiego... zrobienia na odczep, od tak, żeby było.

ocenił(a) film na 10
Fantassia

szczerze mówiąc nie odczułam czegoś takiego choć oglądałam ten film setki razy. Dubbing wg mnie b.dobry, na poziomie. Może i dźwięki cośtam zgrzytnęły, ale nie wyłapałam jeszcze nigdy... Dla mnie także- najlepsza część przygód Asterixa i Obelixa, a nawet- moja ulubiona komedia (nie lubię komedii, ale tej trudno nie pokochać ;) )

ocenił(a) film na 6
cziksel

Może ja trafiłam po prostu na jakąś felerną wersję... Albo po prostu taki ze mnie pedant :)