PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10033746}

Astronauta

Spaceman
2024
5,4 6,7 tys. ocen
5,4 10 1 6732
4,8 16 krytyków
Astronauta
powrót do forum filmu Astronauta

Tyle jedynek dawno nie widziałem, ale to było do przewidzenia.
Filmy w ktorych nie ma fajerwerków, eksplozji i na których trzeba trochę ruszyć mózgownicą - są zbyt dużym wyzwaniem dla wiecznie niezadowolonych Netflixowych bezmózgów :P
Ci polscy malkontenci to już w ogole przebijają krytyków z USA czy innych krajów Europy xD
W Polsce to jak w lesie, jak to mawiał Testo.
Dlatego daję 10, mimo że to też za wiele. Niechaj zapanuje równowaga we wszechświecie.

ThirstOfBlood

Równowaga we wszechświecie musi być zachowana, żeby ignorancja z brakiem zrozumienia tematu nie wzięły góry. Film rewelacja z przesłaniem dla inteligentnego odbiorcy.

humanxyy

Ty durniu..

Jacek_Jaga

Bóg stworzył człowieka, ponieważ rozczarował się małpą. Z dalszych eksperymentów zrezygnował. Ale biorąc pod uwagę ciebie i tobie podobnych nie osiągnął tego czego oczekiwał. Moja rada dla ciebie: nie bądź małpą, pracuj nad sobą chłopie...Nie zawiedź Boga., a przede wszystkim siebie samego...

ocenił(a) film na 6
ThirstOfBlood

Nie Polscy malkontenci. Takich ograniczonych płytkich ludzi znajdziesz wszędzie. Tacy są też pośród tych którym wydaje się że są ambitniejsi. Oceniają jedne filmy z innego konta na 8, 10 a po przelogowaniu oceniają inne na 1,3. Ci ludzi są najgorsi z nich.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ThirstOfBlood

Oceny na IMDb i Rotten są podobne, więc nie tylko polscy widzowie nie przepadają za nudnymi filmami.

ocenił(a) film na 8
ThirstOfBlood

Mnie film się bardzo podobał.

ThirstOfBlood

Źle filmu nie oceniam, ale przy czym tam trzeba ruszyć mózgownicą?

ocenił(a) film na 8
perun_6

Może ocena moralna bohaterów? U mnie wywołało to pewną refleksję.

ocenił(a) film na 4
ThirstOfBlood

Komiczne to sytuacje, gdy dureń się za inteligenta uważa.

albertoxxx

to prawda! na filmwebie jest takiego towarzystwa nadreprezentacja.
na przykład ThirstOfBlood napisał o "netfliksowych bezmózgach" oceniając film made in Netflix :)

ocenił(a) film na 10
ThirstOfBlood

Dawno nie widziałam tak dobrego filmu

ThirstOfBlood

To się wyprowadź skoro w Polsce jak w lesie.
Co do filmu to jest dobry, ale nic więcej moim zdaniem. Ma klimat, ma grę aktorską i jest ładnie wykonany. Sama treść jest bardzo banalna i nie ma tu nic nad czym można ruszyć mózgownicą.
Pracoholizm, ślepa i fanatyczna pasja oraz egoizm niszczą ludzkie życia, sprawiając że marnujemy swój czas nie zauważając tego co jest rzeczywiście ważne. I co, to takie trudne? To niby wymaga ruszenia mózgownicą? Może jakbym miał 8 lat to byłoby to jakieś odkrycie...

ThirstOfBlood

Wszyscy głupi tylko ty oświecony, to jest dopiero cebulactwo. Film mimo świetnej gry aktorskiej i montażu kompletnie beznadziejny. Gównianej fabuły nie naprawisz takimi zabiegami. Nie kupuje rozpaczy tej całej Lenki z wiecznym fochem, jej facet jest w kosmosie będzie pionierem ludzkości a ona strzela focha bo jest wiecznie nieobecny. Nie wiedziała że wychodzi za astronautę? Żołnierze jezdza na misję na 6miesiecy żeby nadplacic kredyt i jak wracają to żona zadowolona bo kasy przywiezie, a tu foch. Z drugiej strony główny bohater płaczliwy dzban który tęskni za babą. Jak wróci z takiej wyprawy to badzie miał setki takich na skinienie palcem. Infantylny obraz samotności na siłę wciśnięty w realia kosmosu żeby się sprzedał. Bo inaczej to w ogóle nikt by tego nie obejrzał. Samotność nie wygląda w ten sposób, a w naszym świecie to mężczyźni cierpią z powodu samotności a nie kobiety. Najprostszy przykład to ilość atencji kobiet na byle portalu randkowym. Film to żałosna imitacja psychologi, z posadzoną na tronie wiecznie niezadowoloną księżniczką oraz księciem co nie widzi innej opcji pomimo zdobywania szczytu świat jak płakać po obrazalskie dziuni.