Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183963
5,9 41 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Pseudo -papka jak dla mnie.No ale zobaczymy (oceniam pierwszy klip z filmu)

ocenił(a) film na 5
cureman

Co rozumiesz pod pojęciem "pseudo -papka"? Może rzeczywiście trailer jest nasycony treścią (obrazem), ale w ciekawy sposób przedstawia czego można się spodziewać i nie zdradza nam tak wiele ;)

charalaw

Zobaczylem 5 minut filmu,obrazki,obrazki ...

ocenił(a) film na 5
cureman

Podałbyś może jakiś przykład w którym trailer ma lepszy schemat? Jestem po prostu ciekaw, gdzie według Ciebie został popełniony błąd. Może nawet przekonasz mnie do swoich racji :)

ocenił(a) film na 9
cureman

Czytales ksiazke? Ja z powodu trailera kupilem ksiazke i jest wysmienita... cos innego... cos nowego... niesamowitego... zostalo mi jeszcze 50 stron... ide czytac! (-:

ocenił(a) film na 9
cureman

Pseudo-papka? Czyli arcydzieło pozujące na chłam?

Melomanka

Odwrotnie :)

ocenił(a) film na 9
cureman

A więc używasz słów, których nie rozumiesz.

cureman

On po-prostu trolluje po obejrzeniu trailera nie karmcie trolla proszę

PIXA_GOD

Tylko nie trolla,troche kultury prosze.Znawco kina...

cureman

Hm, wydaje mi się, że bez przeczytania książki trailer faktycznie może wydawać się trochę chaotyczny, dużo się dzieje, pomieszane są różne miejsca i epoki, ci sami aktorzy w różnych charakteryzacjach... ale mimo wszystko ma świetny klimat i moim zdaniem zachęca do obejrzenia. Mam nadzieję, że film będzie jednak trochę bardziej poukładany i zrozumiały nawet dla osób, które książki nie przeczytały (chociaż warto).

piyoko

O właśnie - ja nie czytałam książki (bo nigdzie nie mogę jej znaleźć) i boję się, że film może zbić z pantałyku. Żeby nie wyszedł z tego film podobny do "dziewczyny z tatuażem", który choć świetny, swój pełen urok rozwija dopiero przez czytelnikami książki.

Melante

Znajdziesz,znajdziesz niestety trzeba się trochę wysilić ja z miesiąc szukałem World War Z Maxa Brooksa.

Melante

Andrzej Miszkurka poinformował na forum wydawnictwa MAG, że wznowienie Atlasu chmur Davida Mitchella ukaże się 9 listopada. Książka zostanie opublikowana zarówno w wersji filmowej, jak i w formacie charakterystycznym dla Uczty Wyobraźni.

Źródło: Forum wydawnictwa MAG

kadim_filmweb

Jak by ci się nie chciało czekać : http://allegro.pl/listing.php/search?category=0&sg=0&string=David+Mitchell&offer _type=2&price_from=&price_to=&postcode_enabled=0&state=0&distance=1&postcode=&ci ty=&listing_sel=2&listing_interval=7&change_view=Poka%C5%BC%C2%A0%3E