Co rozumiesz pod pojęciem "pseudo -papka"? Może rzeczywiście trailer jest nasycony treścią (obrazem), ale w ciekawy sposób przedstawia czego można się spodziewać i nie zdradza nam tak wiele ;)
Podałbyś może jakiś przykład w którym trailer ma lepszy schemat? Jestem po prostu ciekaw, gdzie według Ciebie został popełniony błąd. Może nawet przekonasz mnie do swoich racji :)
Czytales ksiazke? Ja z powodu trailera kupilem ksiazke i jest wysmienita... cos innego... cos nowego... niesamowitego... zostalo mi jeszcze 50 stron... ide czytac! (-:
Hm, wydaje mi się, że bez przeczytania książki trailer faktycznie może wydawać się trochę chaotyczny, dużo się dzieje, pomieszane są różne miejsca i epoki, ci sami aktorzy w różnych charakteryzacjach... ale mimo wszystko ma świetny klimat i moim zdaniem zachęca do obejrzenia. Mam nadzieję, że film będzie jednak trochę bardziej poukładany i zrozumiały nawet dla osób, które książki nie przeczytały (chociaż warto).
O właśnie - ja nie czytałam książki (bo nigdzie nie mogę jej znaleźć) i boję się, że film może zbić z pantałyku. Żeby nie wyszedł z tego film podobny do "dziewczyny z tatuażem", który choć świetny, swój pełen urok rozwija dopiero przez czytelnikami książki.
Znajdziesz,znajdziesz niestety trzeba się trochę wysilić ja z miesiąc szukałem World War Z Maxa Brooksa.
Andrzej Miszkurka poinformował na forum wydawnictwa MAG, że wznowienie Atlasu chmur Davida Mitchella ukaże się 9 listopada. Książka zostanie opublikowana zarówno w wersji filmowej, jak i w formacie charakterystycznym dla Uczty Wyobraźni.
Źródło: Forum wydawnictwa MAG