Ładny montaż, niezłe efekty, kilka dobrych scen ale ogólnie mi się nie podobał. Prawie trzy godziny
chaosu (wiem, że zamierzonego). Ten film powinno się oglądać o 4-ej rano w stanie w jakim był
Poseł Wipler - może wówczas by człowieka zaciekawił.
3 godziny chaosu ? To może wina nieuważnego oglądania albo braku zdolności do przyswajania informacji wzrokowych i słuchowych.
Film piękny i dość prosty w odbiorze. Pełen różnorodności, do tego stopnia, że każdy może znaleźć coś co lubi w filmach.
O przesłaniach filozoficznych już nie wspomnę.
Póki co - zgadzam się z opinią "chaos", ale może to była wina nieuważnego oglądania ;) więc obejrzę jeszcze raz...
Brakuje mi jednak konkretniejszej wypowiedzi dlaczego film miałby zachwycić - podobnie jak w głównym temacie - "ładny montaż, niezłe efekty, kilka dobrych scen", ale co poza tym?
Skoro mamy przedstawiony obraz tego jak nasze decyzje wpływają na przyszłość (jeśli dobrze zrozumiałam - coś w rodzaju karmy) dlaczego mamy brak konsekwencji danych zachowań (dajesz dobro, ale ono nie wraca) - to, przyznam szczerze dość mocno mnie gubiło w tej produkcji.
Ogólnie za dużo się działo, szybko zmieniały się wątki... nie czytałam książki więc nie wiedziałam też na co powinnam być przygotowana - i co tu gadać, zawiodłam się.
Nie wystawiam oceny bo jak wcześniej wspomniałam, może się nie przyłożyłam do oglądania - spróbuję raz jeszcze, ale bardzo ciekawi mnie jakie są "przesłania filozoficzne".
pozdrawiam
Póki co jesteśmy na FILMWEBIE a nie na KSIĄŻKOWEBIE, więc dyskutujemy na temat filmu. Jeżeli rekomendacją dla filmu ma być porada o przeczytaniu książki przed obejrzeniem filmu, po to by zrozumieć o co chodzi w tym "chaosie" to bardzo wiele o tej produkcji tłumaczy...