PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183822
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Film długi i nudny,nadmiar wątków, brzydkie oświetlenie/

Męczyłem go na dwa podejścia.

spuszczanie się nad nim i nadinterpretowanie to głupota

ocenił(a) film na 8
marcinpastuszynski

Przeczytaj książkę

ocenił(a) film na 4
Agatonik

nie mam zamiaru.
Dobra ekranizacja książki jest w tedy kiedy wszystkie wątki są tak poprowadzone,ze odbiorca nie musi sie posiłkować materiałem żródłowym by zrozumieć fabułe

ocenił(a) film na 8
marcinpastuszynski

Ale to właśnie nie jest taka książka, którą tak da się zekranizować. Ponieważ jest tak złożona, wielowymiarowa, niejednoznaczna uważam, że fil doskonale uchwycił jej przesłanie.

Agatonik

Uchwycenie przesłania a nakręcenie niebanalnego filmu to dwie różne rzeczy. Niejednoznaczności w tym filmie w zasadzie nie ma, kiedy łopatologiczne są one tłumaczone widzowi czy to monologami narratorów czy w trakcie akcji.

Agatonik

Film przydługawy i bełkotliwy jak 3 godzinne expose Tuska w 2007 r.

ocenił(a) film na 8
Niobe_FW

Widocznie preferujesz aktualny obrzydliwy rechot starca Kaczyńskiego

Agatonik

Ten rechoczący starzec był w stanie doprowadzić do przekopu mierzei wiślanej. A gdzie jest inwestor z Kataru, o którym mówił Tusk? Do tego Donald T. był sceptycznie nastawiony do pomysłu budowy Baltic Pipe.

ocenił(a) film na 8
Niobe_FW

Dewastacja środowiska naturalnego

Agatonik

Ja się pytam gdzie są te Laptopy dla uczniów polskich szkół o których mówił Donald T??

ocenił(a) film na 8
Niobe_FW

Odwaliło ci już komletnie?

Agatonik

Jak tam żałoba po śmierci Urbana??

Agatonik

Lepiej opowiedz o tym jak Twój ojciec polował na członków podziemia niepodległościowego w II poł lat 40-tych. Jak tępił z bronią w ręku ludzi którzy sprzeciwiali się stalinizmowi.

ocenił(a) film na 8
Niobe_FW

Wyobraź sobie, że mojego ojca nie było wtedy na świecie.