PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183825
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Geniusz w najczystszej postaci. Kwintesencja doskonałości. Zakochałam się w tym filmie, w jego przecudownej muzyce i nietuzinkowej fabule, istna perełka. Dla mnie to niekwestionowane arcydzieło kinematografii. IDEAŁ. Równie fenomenalny co książka! do której będę powracać.

Film co prawda nie dla każdego, ale każdemu polecam, książkę również, jak najbladziej!:)

ocenił(a) film na 4
LadyAnila

A dla kogo ten film nie jest? Nie mam na myśli konkretnej osoby, ale model. Kto - Twoim zdaniem - tego filmu oglądać nie powinien?

ocenił(a) film na 3
jos_fw

Daj spokój)))Z miłością nie wygrasz))))
A że uczucie to rzadko bywa połączone z rozsądkiem,to już chyba wszyscy wiemy.

ocenił(a) film na 4
Marekgdapl

Nie w tym rzecz. Miłość jest ok. Ale za tą miłością czai się nienawiść, wykluczenie. Pytam z czystej ciekawości - model czlowieka, który nie nadaje się do tego filmu. Jakie cechy? Dlaczego ten film nie jest dla każdego? Tym bardziej, że inny wielbiciel założył wcześniej temat że jest to właśnie film, który KAŻDY powinien obejrzeć.

ocenił(a) film na 3
jos_fw

Jos...ja Ci odpowiem)))
Nie masz jajników... rozwiniętej mistycznej strony myślenia...kobiecych emocji,,,pociągu do różów.
Siedemnastu lat...braku doświadczenia życiowego i mnóstwa rzeczy,które powodują,że to film nie dla Ciebie.
Jak "Zmierzch","Stand up","Percy jakiś tam od bogów" i mnóstwo innych filmów.

ocenił(a) film na 4
Marekgdapl

No co Ty. Mistycyzm mam w normie ))) Co do reszty - rzeczywiście.

Marekgdapl

Nie dość mareczku, że masz IQ imadła, to jeszcze męski szowinista do tego.

jos_fw

"Pytam z czystej ciekawości - model czlowieka, który nie nadaje się do tego filmu."
Łysy, po 40-tce, nieco zgredziały.

ocenił(a) film na 4
asynchroniczny

pankracyk doszedł do siebie po ostatnim nokaucie! Nie martw się, chłopcze, już cię nie dotknę. Nawet patykiem.

jos_fw

Nokaucie Jos? Chyba coraz gorzej z tobą na starość.

ocenił(a) film na 3
jos_fw

Przecież to film dla niego.Teraz rozumiesz różnicę.
Pisałem Ci co zrozumiał?
To mam cytatkę tego mistrza intelektu))))

"Osoby które się spotykają w różnych czasach, odnoszą wrażenie, że tego kogoś już wcześniej poznali, słyszeli już tę melodię itp. Coś w stylu różnych wcieleń tych samych osób w odmiennych czasach..."

Jednak dnem nie jest,u niego, kiedy próbuje obrażać adwersarzy...prawdziwym dnem jest jak dzieli sie swoimi przemyśleniami)))))))))))))))

Marekgdapl

Mareczku, dno to ty prezentujesz, intelektualne, spróbuj najpierw zrozumieć do czego odnosiła się moja wypowiedź. Jak to ci się uda, choć jest to mało prawdopodobne, to możesz próbować się wypowiadać.

ocenił(a) film na 4
Marekgdapl

Ckliwe banały. Ciekawe, że kiedy Pankrac atakuje przeciwników filmu, wychodzi z niego jakaś drapieżna obrzydliwość i oślizgłość. Kiedy daje posty pozytywne - ckliwość i banał. To chyba miłość...

ocenił(a) film na 3
jos_fw

Z niego taki drapieżnik jak z ryjówki))))
A banał towarzyszy mu non stop.

ocenił(a) film na 4
Marekgdapl

ja nie mówię, że to skuteczny predator (mnie bawi tylko), ale obrzydliwość zeń bije

ocenił(a) film na 3
jos_fw

Tutaj masz temat...i jak elegancko spuszczono go z wodą)))
Biedak nie doczytał tytułu tematu...a oszczędziłoby mu upokorzeń.

ocenił(a) film na 3
Marekgdapl

http://www.filmweb.pl/film/Atlas+chmur-2012-580801/discussion/Kto%C5%9B+m%C4%85d rzejszy%2C+ni%C5%BC+ja...,2156596

Marekgdapl

Gdybyś ty mareczku chociaż tyle był w stanie zrozumieć. Nawet kontekstu nie załapałeś - łącznik.

ocenił(a) film na 10
jos_fw

z pewnością nie jest dla osób o zamkniętym umyśle :)

ocenił(a) film na 3
LadyAnila

Wiesz...to obosieczny argument))))
Otwartość często kończy sie "przeciągiem"...jak już żartujemy)))

Marekgdapl

Wiesz mareczku, nie zrozumieć i się do tego przyznać to nie grzech. Gorzej jest nie zrozumieć i zachowywać się tak jak ty.

ocenił(a) film na 10
Marekgdapl

owszem, dla osobników Twojego pokroju - tzw niezahartowanych :D

ocenił(a) film na 3
LadyAnila

Oj myszko...jak zahartowanie kończy sie rozpoznawaniem kwintesencji doskonałości w takim filmie to ja pasuję))))

ocenił(a) film na 4
LadyAnila

ostrożnie, Lady. Zamknięty umysł. Hm. patrzę na inne Twe 10tki - świadczą o ogromnej wręcz otwartości. Za mało tych cech wymieniłaś. Wiesz, z mojej strony to jest próba zrozumienia - dlaczego od razu piszesz, że nie dla wszystkich? Sadowisz się w jakiejś elicie? Na jakiej podstawie? Nie dziw się mej ciekawości, w końcu znalazłem się pośród tych zdyskredytowanych biedaków. Pragnę stać się lepszy.

ocenił(a) film na 10
jos_fw

wszak o gustach się nie dyskutuje nieprawdaż :) zatem moje subiektywne 10tki zostawmy w spokoju :)

pisząc, że atas nie jest filmem dla wszystkich miałam na myśli osoby, które wychodzą z założenia, że nie może istnieć coś, co istnieć nie powinno, z całym szacunkiem, ale z takim podejściem nigdy nie zrozumieją istoty tego filmu :D

wypowiadam się na przykładzie własnych doświadczeń :)

ocenił(a) film na 4
LadyAnila

"Nie może istnieć coś, co istnieć nie powinno" - wiesz co, wchodzimy w złożone problemy ontologiczno-aksjologiczne, to jest między innymi pogląd wybitnego filozofa Henryka Elzenberga; dyskredytujesz odważnie ważną postać. Ale pewnie chodzi o coś innego - przybliż mi to. W sensie, że przeciwnicy filmu mają jakieś oczekiwania względem rzeczywistości, a ta ich nie spełnia i budzimy się z ręką w nocniku? Zakładamy coś odgórnie, a świat jest różnorodny i full of zasadzkas? O to idzie?

ocenił(a) film na 3
LadyAnila

Ależ to wszystko o czym piszesz,może istnieć.Ja bardzo lubię ciekawe dywagacje na ten temat.
Ten film spotyka się z moją krytyką nie za tematykę...tylko jej pretensjonalny,płytki sposób przedstawienia.
Próbują Wachowscy maskować to strona techniczną i "kolorkami".ja się na to nie łapię))

jos_fw

Jos, może jej chodziło o takie pierdoły jak ty i mareczek. Przesiadujecie na forach filmów, których nie lubicie, próbując udowadniać wszystkim jakie one są złe, płytkie, jak obrażają waszą "inteligencję" itp. Innymi słowy nie jest to film dla takich zgredów próbujących się dowartościować. Moja rada jest taka abyś w ogóle nie oglądał wysokobudżetowego kina SF. I tak ci się nie spodoba, a przynajmniej oszczędzisz ludziom czytania twoich żalów.

ocenił(a) film na 4
asynchroniczny

No ale kto ci je każe czytać. idź w swoją stronę, chłopie i nie zamulaj

jos_fw

Bardziej martwię się o innych niż o siebie.

ocenił(a) film na 4
asynchroniczny

Doprawdy wzruszyłeś mnie pankrac. Ale uważam, że powinieneś martwić o siebie - bardzo.

jos_fw

Ja już wiem, że nie można brać na poważnie głupot, które tutaj wypisujecie. Natomiast niektórzy ludzie, którzy was nie znają, mogą uwierzyć w to co piszecie. I to właśnie o nich się martwię.

ocenił(a) film na 4
asynchroniczny

Jedynym człowiekiem, który wypisuje tu głupoty ty jesteś. czas się z tym zmierzyć, pankrac

ocenił(a) film na 3
jos_fw

Jos daj spokój...jakiekolwiek rozmowy z tym bałwanek go 'legitymizują" w jego niedorozwiniętym kiepełku.
Spuść go z wodą..to jedyny sposób.
Naprawdę chce ci się wchodzić z nim w wymianki ?
Potem forum jest pełne jego "ciętych" ripost)))))))))))
Słowa do przybłędy nie napisałem a cały czas się pieni i coś mi odpisuje"w odpowiedzi".
To biedny czubek jest i tak należy go traktować.

LadyAnila

Marekgdapl i jos-fw (jego stały partner) to parszywe trolle. Radzę nie dokarmiać, niech zdychają z głodu.

użytkownik usunięty
marekget

Trolle, bo wyrazili opinię krytyczną wobec filmu?

ocenił(a) film na 4
marekget

Licz się ze słowami, synku

LadyAnila

w pelni podzielam Twoja opinie