PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183825
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Mamy wcześniej premierę DVD/Blu-ray od amerykańców aż o 2 MIESIĄCE.

ocenił(a) film na 9
hr_dooku

Z jednej strony mnie to cieszy, ale gdy zapoznałem się z opisem polskich wydań dvd i blu-ray to doznałem zawodu. wgląda na to, że wersja dvd będzie okrojona i trwać będzie pół godziny krócej, niż wersja blu-ray. wiesz coś może na ten temat?

heatcliff_filmaniak

Słyszałem jedynie że wersja puszczana w Chinach jest skrojona o 40 minut. W Polskim wydaniu nic nie wycięto.

ocenił(a) film na 9
hr_dooku

Też wiem o okrojonej wersji chińskiej, ale tak się składa, że niedawno zerknąłem na kilka stron różnych sklepów i tam jest napisane, że wersja dvd trwa 123 min a wersja blu-ray 172. nie wiem już co o tym myśleć. mam nadzieję, że to pomyłka dystrybutora, bo takie przypadki się już zdarzały.

heatcliff_filmaniak

Na pewno błąd, bo po co mieli by dawać okrojoną i nieokrojoną wersję naraz i do tego na oddzielnych nośnikach.

ocenił(a) film na 9
hr_dooku

Może dla kasy. aby sprzedać więcej wydań blu-ray.? Miejmy nadzieję, że za kilka dni, gdy trafi do sprzedaży, będzie można to sprawdzić.

ocenił(a) film na 10
heatcliff_filmaniak

W sumie jak widzę zapowiedzi na DVD to tam pisze czas trwania 123 min, a BR 172 min. MASAKRA!!! Od kiedy to w Polsce na DVD tnie się film?! Super!!! ;O

ocenił(a) film na 9
Dark_Cat

Właśnie to miałem na myśli, ale pocieszam się faktem, że może to być pomyłka. Już kilka razy zdarzyło mi się, że kupiłem film dvd, o którym wiedziałem, ile trwa, a na pudełku był podany czas krótszy, dopiero po odpaleniu płyty okazało się, że wszystko jest ok i film trwa ile powinien. Jeśli nie będzie innego sposobu to odwiedzę jakąś wypożyczalnię i tam sprawdzę ile w rzeczywistości trwa wydanie dvd, bo w sklepie raczej się tego nie dowiem.

ocenił(a) film na 7
heatcliff_filmaniak

Sprawdzał ktoś już może czy rzeczywiście wersja DVD została okrojona? Z tego co widzę na stronie kino świat (http://www.kinoswiat.pl/dvd_atlas-chmur.asp) podane jest 165 minut...

ocenił(a) film na 9
rychu666

O proszę, to już tylko osiem minut mniej niż na blu-rayu ;) pewnie niedługo dowiemy się, że jednak wydanie dvd nie jest okrojone czas trwania filmu nie różni się w zależności od wydania.

ocenił(a) film na 7
heatcliff_filmaniak

Skusiłem się mimo wszystko i oficjalnie na pudełko napisane jest 172 min. A sam film kończy się po 165 :D. Podejrzewam, że nic nie wycięli ;)

ocenił(a) film na 10
rychu666

Ale w sensie, że kupiłeś DVD?

ocenił(a) film na 7
Dark_Cat

W tym samym ;).

ocenił(a) film na 10
rychu666

To oznacza że te 123 minuty to przekłamanie? ;) Uff kamień z serca! :)

ocenił(a) film na 9
Dark_Cat

Może nie tyle przekłamanie, tylko nieporozumienie, które jednak może odbić się na sprzedaży filmu. Strata dystrybutora ;-)

ocenił(a) film na 9
rychu666

Nic nie wycięli, też już to sprawdziłem, zawsze podany jest pełny czas trwania filmu, razem z napisami końcowymi, stąd może się wydawać, że jest okrojony ;-) na szczęście okazuje się, że wszystko z nim w porządku :-)

ocenił(a) film na 9
hr_dooku

a nie masz ochoty kupić BD i sprawdzić zawartości? :) ciekaw jestem czy są dodatki, które ma mieć wersja amerykańska.

ocenił(a) film na 9
Yokes

Wersja polska nie ma żadnych dodatków:(((( Mam już płytę i jestem troszkę tym zawiedziona. Pewnie w Anglii i Stanach film będzie później, ale z super wypasionymi dodatkami.

ocenił(a) film na 9
Joasia_6

oooo. to niedobrze. ciekawe czy u nas wyjdzie póxniej też jakas wersja z dodatkami.

ocenił(a) film na 9
Ej_Dabelju

Ale to jeszcze nic. Zamówiłam płytę w empiku jakoś na początku miesiąca i przyszła wczoraj. Wchodzę dziś po odbiór do sklepu, a tu na półce leży jakaś gazeta (nie pamiętam która) z filmem Atlas chmur za 29,99. Szok. I dokładnie taką samą sprzedają bez gazety. Mam jednak nadzieję, że będzie jakieś wydanie z dodatkami.

ocenił(a) film na 9
Joasia_6

no, ale to pewnie DVD za te 30 zł w gazetce, a BD to wiadomo że będzie droższe :)

hr_dooku

Film był sfinansowany poza USA i nie miał nawet poważnej dystrybucji w USA.
To nie była typowo amerykańska produkcja hollywoodzkiej "mafii", która kontroluje tamtejszy rynek w bardzo "kapitalistyczny" sposób, więc mnie to nie dziwi.