PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183827
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Wielu osobom film się spodobał o czym świadczy średnia ocen, która na Filmwebie wynosi 7,7 - co jak na film poruszający trudne oraz kontrowersyjne tematy (wolność, zniewolenie, rola człowieka w społeczeństwie, relacje między ludźmi), a przy tym trwający niemal 3 godziny - jest średnią bardzo wysoką. Mnie film wciągnął. Oczywiście jego ocena jest zależna od wrażliwości. Ktoś komu podobają się filmy typu "zabili go i uciekł", naszpikowane wybuchami i akcją, może po prostu nie zaakceptować tego trwającego niemal 3 godziny filmu,w którym akcja przeplata się z " dysputami i podziwianiem krajobrazów". Trudno jednak każdemu dogodzić. Ocenianie tego filmu 3/10 bierze się jednak z jakiegoś braku wrażliwości, albo po prostu niedojrzałości, lub co gorsza - złej woli (zła strona mocy?). PS Zwróćcie uwagę na charakteryzację. Patrząc tylko i wyłącznie na ten wycinek można już film ocenić na 5/10. Mam rację? A czy jestem nakręcony? Owszem. Film moim zdaniem jest genialny, a naprawdę dużo filmów widziałem.