Jeśli jest taki genialny to gdzie oscar dla niego ??? Wiele dobrych filmów nie zostało docenionych
przez akademię no ale ten bardzo słusznie nie dostał nic.
Ten film ma zyliard wątków i tak naprawdę każdy może go zinterpretować na swój własny sposób.
Żałuję, że przed pójściem do kina nie zajrzałem na filmweb ale bylem z dziewczyną i ona chciała
Zmierzch więc wszystko lepsze od Zmierzchu ale i tak i tak nigdy bardziej nie zmarnowałem trzech
godzin. Gdyby nie widoki i ciekawe tło wydarzeń to film by był kompletnie bez sensu.
Pozdrawiam i z całego serca odmawiam.
Pomiędzy niedocenieniem,a brakiem nawet jednej nominacji jest pewna różnica.
"Niedocenienie" to eufemizm w tym wypadku>
Ten film dostał wielkiego kopa w jego sflaczały,pokryty "artystycznym" cellulitem tyłas))))))
A to źle, że każdy może zinterpretować jakieś dzieło na swój własny, i przez to niepowtarzalny, sposób?
Pozwól,że ci coś wyjaśnię.Przyjmijmy,że to zaleta.Z pewnym zastrzeżeniem.
Oprotestowuję pogląd mówiący o odkrywczym czy wielkim przesłaniu.
I oprotestowuję, te wszystkie posty, gdzie ktokolwiek,próbuje nadać temu filmowi jeden typ interpretacji.
Z zastrzeżeniem,że przy ich mnogości wiele interpretacji musi być błędnych.
To jak test Roschacha...jeden krzyczy "koń"...drugi mówi,ze idiota bo to "krowa".
A ja mówię: "plama")))))))
Oskar? Akademia już dawno osiągnęła poziom zidiocenia równy amerykańskiemu widzowi. Stąd nagrody dla gniotów pani Bigelow i stąd brak nagród dla Atlasu Chmur.
Nie mówię, że to arcydzieło ale na 100% jest to kawał świetnie zrobionego kina.
A że zidiociałą ludożerka nie łapie przekazu to już nie jest wina rodzeństwa ;) Wachowskich.