PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183825
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Do filmu podchodziłem sceptycznie, ale zmiótł mnie. Umiejętne żonglowanie realiami, gra
aktorska, scenografia i fabuła (w tym sposób jej splecenia w jedną całość co nie jest łatwe przy
co najmniej kilku wątkach) wgniatają w fotel. Wielkim plusem jest również muzyka i fakt, że filmu...
nie da się przyporządkować do jednej kategorii, każda historia jest czymś świerzym, czymś co da
się rozwinąć do pełnowymiarowej produkcji. Od SF, aż do dramatu. Film jest piękny, polecam
wszystkim którzy lubią się zagłębiać w drobne niuanse.

ocenił(a) film na 6
Deepsea

Oj tak, z tym, że ja właśnie po trailerze i ogólnie po przeczytaniu paru opisów bardzo chciałam zobaczyć ten film. Byłam więc nastawiona bardzo pozytywnie i...początek mnie nie zaciekawił. Najpierw denerwowało mnie to "skakanie w czasie i przestrzeni" ale w miarę oglądania coraz bardziej przykuwał moją uwagę, wątki się rozkręcały i nagle czas upłynął bardzo szybko. Film jest po prostu magiczny, nie da się go tak po prostu opisać i myślę, że jest do powtórnego obejrzenia :). No plus gra (Tom Hanks mnie zaskoczył, chociaż wiedziałam, że jest dobrym aktorem i dla mnie całkiem nowa twarz Jim Sturgess-odkrycie) i charakteryzacja ( w pewnej scenie nie poznałam Hugh Granta;P). Noo i muzykaa ...

ocenił(a) film na 3
Deepsea

Co się kryje pod pojęciem"żonglowanie realiami"?

ocenił(a) film na 4
Deepsea

"świeży". Dlaczego zwolennicy "Atlasu chmur" mają kłopoty z ortografią? To jakaś prawidłowość?

ocenił(a) film na 3
jos_fw

Bo ten film był świerzy...te lepsze bywają świeże.