PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183739
5,9 52 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

irytujących filmów jakie widziałem w życiu. Miszmasz większy niż w Pulp Fiction i ohydne sceny przemocy sprawiają że na pewno zapamiętam ten film. Nie wiem jeszcze tylko czy będę o nim myślał dobrze, czy źle.

ocenił(a) film na 3
pawel_maron

Ale dałeś 7/10...Wybitna konsekwencja.

ocenił(a) film na 4
Marekgdapl

To jest częste zjawisko - krytykują filmy, a zarazem dają im 7. Przecież to oznacza dobry film. Widocznie ich skala obejmuje 6-10.

ocenił(a) film na 7
Marekgdapl

To że film mnie denerwował, nie oznacza że nie potrafię docenić jego zalet.
Pozdrowienia dla "ich".

ocenił(a) film na 3
pawel_maron

"Miszmasz...ohydne sceny przemocy...nie wiem czy będę o nim myślał dobrze czy źle"...same zalety?
Czytasz czasem to co piszesz?

ocenił(a) film na 7
Marekgdapl

Twierdzisz, że widok rozbryzgującego się krytyka wcale nie jest irytujący i ohydny?
To że nie podoba mi się malarstwo Dali'ego, nie znaczy że nie potrafię go docenić.

ocenił(a) film na 4
pawel_maron

Nieładnie tak siebie samego pozdrawiać, bo jesteś w ich gronie

ocenił(a) film na 7
jos_fw

Denerwowało cię, że twój mózg musiał połączyć te historie w całość,tzn, że musiałeś MYŚLEĆ?

ocenił(a) film na 4
Rafael_12

Wręcz odwrotnie, irytowała mnie bezrefleksyjność tego filmu; to jest film dla dzieci z pokolenia tzw. "ludzi Turinga" - myślenie obrazkowe, komiksowe. Drażni mnie nadto jego deklarowana głębia, przy rzeczywistej płyciźnie niebywałej. Jest napuszony, nabzdyczony i pusty jak napompowany balonik. jeśli musiałeś przy nim natężać mózgownicę, to masz słaby sprzęt.

ocenił(a) film na 7
jos_fw

"Cytujcie filozofów ale mówcie proste słowa".

ocenił(a) film na 4
Rafael_12

„Ludzie, którzy pisać nie potrafią, piszą zbyt wiele o tych, którzy pisać powinni”

ocenił(a) film na 6
jos_fw

"To, że ktoś tak powiedział, to jeszcze nie znaczy, że trzeba tak robić"
~~ja