PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183825
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Kiedy dotrwałem do 2 godziny chciałem aby ten film się jak najszybciej skończył, myślałem że do tego czasu pokazali już wszystko - myliłem się, później było tylko gorzej.
Beznadziejne zakończenie i nawet do teraz nie wiem o co w tym filmie chodziło? Zwiastun był przekonujący, ale nie dajcie się zwieść, wycięli wszystkie najlepsze momenty i w
tym filmie nic więcej niż to co było widoczne w zwiastunie. Myślę że na 4 gwiazdki ten film zasługuje i nic więcej. Nie wiem jak komuś może się podobać ten horror.

Mateo29

Ja obejrzałam 40 minut i go wyłączyłam. Nie rozumiem tego filmu, a zwiastun zapowiadał bardzo ciekawy film. Mam nadzieję, że ktoś mi wytłumaczy o co chodzi w tym poplątanym filmie.

ocenił(a) film na 2
Mateo29

Zgadzam się, dobrze że nie poszłam do kina. Lubię Toma Hanksa ale ten film to porażka

ocenił(a) film na 10
nina6925

Ojezu. Co za bieda umysłowa. Idźcie oglądać zmierzch, a jak dorośniecie to zabierzcie się za ambitniejsze filmy.

ocenił(a) film na 7
MichalKazimierczak

Fakt.Film trudny i momentami meczący,ale jak czytam co ludzie piszą to się aż dziwię jak mamy inteligentne społeczeństwo.Mnie chyba najbardziej w tym filmie przeszkadzało pomieszanie stylów.Mamy tu fantasy,SF,Thriller a nawet melodramat i komedie.Trochę ciężko przez to złapać wszystkie motywy;przemieszanych bohaterów.Myślę jednak że taki był zamysł.Życie to właśnie poplątane różne historie,odczucia i działania.Nie sposób filozofię tej historii oprzeć w jednym stylu filmowym.Dzięki temu każdy może uczestniczyć w tej opowieści.Przyznaje pierwsza godzina bardzo mnie zmęczyła.Dlatego 7 i trochę szkoda bo można było zrobić z tego arcydzieło!Ale role aktorów podrasowały ten film.

ocenił(a) film na 6
kbvision

Z tego, co słyszałem nt. książki to ona właśnie opiera się na użyciu różnych stylów literackich w każdej historii. Prawdopodobnie próbowano to oddać na ekranie, co wydaje mi się bardzo trudne. Trudno mi powiedzieć, czy się udało - chyba nie.

ocenił(a) film na 10
Mateo29

Mateo - to, że nie potrafisz zrozumieć filmu, nie znaczy że on jest głupi. Tylko ty.

ocenił(a) film na 4
MichalKazimierczak

Po co od razu z wyzywaniem, nie umiesz normalnie polemizować? A jedyny argument to słynne już na tym forum "nie zrozumiałeś filmu" - skąd ja to znam ;)

ocenił(a) film na 10
Dassanar

W sumie po ulubionych filmach autora wątku można wywnioskować, że ma max 12 lat, więc niema co się dziwić, że nie rozumie.

ocenił(a) film na 4
MichalKazimierczak

A co tu rozumieć? Zresztą nawet nie o to mi chodziło w tym momencie. A mojej aluzji nawet nie zrozumiałeś, więc idąc Twoim tokiem rozumowania, powinienem powiedzieć, że jesteś głupi :P

ocenił(a) film na 10
Dassanar

no tak tylko, że nie potrafisz czytać. Bo autor nie zrozumiał filmu i sam to napisał.

ocenił(a) film na 4
MichalKazimierczak

Obawiam się, że potrafię. Napisał, że nie rozumie, to prawda, i dla mnie to jest nieco dziwne. Jednak daleki jestem od wyzywania kogoś od głupków na podstawie jednego posta w dyskusji o filmie(!). To już świadczy o braku kultury.