PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183825
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Oglądając Cloud Atlas zastanawiałem się czemu ten film nie dostał ani jednego Oskara kiedy
strasznie przeciętny i mało oryginalny film czyli Życie Pi dostało aż cztery statuetki i choć nigdy
nie brałem i nie biorę na poważnie tych Oskarów to jednak boli mnie to że są one rozdawane
bezmyślnie czasem się zastanawiam jaki sposób ci ludzie myślą że nagrody rozdają filmom o
których po seansie szybko zapominamy?Po Atlasie chmur spodziewałem się podobnie
przeciętnego filmu a tymczasem mnie zdecydowanie miło zaskoczył był oryginalny,ciekawy a
do tego krajobrazy jak i efekty zapierały dech w piersi,nie mówiąc że dla aktorów to był świetny
film do pokazania swojego kunsztu aktorskiego. Podsumowując wystawiam temu filmowi 8/10
jednym z minusów tegoż filmu jest zakończenie spodziewałem się czegoś bardziej epickiego
dlatego zaniżyłem ocenę choć nie zmieniam zdania że jest to film który powinien być bardziej
doceniony jednak nie został,mi to i tak zdecydowanie tam lata ale szkoda aktorów i twórców bo
naprawdę się postarali co widać na ekranie.Pozdrawiam

użytkownik usunięty
DemiaN

Zgadzam się. Dla mnie skandalem jest już to, że Atlas Chmur nie dostał ani jednej nominacji (szczególnie za charakteryzację!), a tym bardziej nagrody... Uważam, że zasługuje na takie wyróżnienia.