PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183822
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

MMMMMMMMMMM....

ocenił(a) film na 10

Połączenie Klimatów The Fountain i Mr Nobody ;) Będzie rewelacja. Poza tym Wachowscy i wszystko jasne ;] Peace & Love

ocenił(a) film na 5
azrael_fw

Odparłem dokładnie to samo wrażenie po obejrzeniu trailera :) Fajnie że nowe kino potrafi jeszcze zaskakiwać :D

azrael_fw

Naprawdę świetnie się zapowiada ten fim, po zobaczeniu zwiastuna - szok, oczywiście w pozytywnym znaczeniu. :)

ocenił(a) film na 7
azrael_fw

Osobiście jestem ciekaw czy będzie takim hitem jak Incepcja... Cóż, ma szansę, ale czy będzie to zobaczymy. Ja nie mogę się doczekać premiery. :)

ocenił(a) film na 7
JackXP

możliwe że jeszcze większym, porusza ciekawą tematykę no i ma świetnych twórców (zarówno obsada jak i reżyseria)

ocenił(a) film na 8
azrael_fw

No tak, nie ma to jak cieszyć się, że zabiorą się za to reżyserzy jednego udanego filmu ;)

ocenił(a) film na 10
blackgoat

Pomyliłeś się;) Dwóch udanych filmów. Nie zapominaj o V ;))) Ale matrix rozłożony na 4 części daje w sumie 5 fajnych filmów ;p Scenariusz nie jest łatwo napisać więc ...;) No a Matrix jako całość jest jak dla mnie biblią filmową więc, wierzę w Wachowskych dalej ;) Pozdrówka

azrael_fw

Trailer jest świetny. Również nie mogę się doczekać, kiedy film będzie w kinie. Na 100% się wybiorę.

azrael_fw

Spielberg i Bay jako producenci wykonawczy też maczali w tym palce. Zapowiada się hit. :)

ocenił(a) film na 9
azrael_fw

Wątpię aby ten obraz był kierowany do masowego odbiorcy, to coś bardziej ambitnego. Przede wszystkim brawa za odwagę, że w dobie taśmowych ekranizacji komiksów i sequeli stać kogoś na ambitne produkcje. Warto też odnotować, że współyreżyserem jest Tom Tykwer, który nie boi się wyzwań i granic gatunkowych. Nie mam wątpliwości, że obraz podzieli widzów, tak jak niegdyś "The Fountain", "Tree Of Life", czy "Mr. Nobody" - jedni zobaczą tylko bełkot, inni arcydzieło. Osobiście daje na wstrzymanie, ale mam wrażenie, że film spełni moje oczekiwania.

ocenił(a) film na 8
tomimi1981

film kojarzy się z Wachowskimi, ale z tego co kiedyś czytałem, więcej "segmentów" reżyseruje sam Tykwer.

ocenił(a) film na 9
druid_3

To tylko lepiej dla filmu, Tykwer wprowadzi więcej europejskiego czucia, poza tym dużo lepiej sobie radzi z wielowymiarowymi sytuacjami i postaciami, ciekawe kto napisał muzykę do tego filmu, Tykwer to również zdolny kompozytor...aha, już widzę jednak on - facet - orkiestra:)