PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183825
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Masakra 

ocenił(a) film na 3

Wielowątkowość, zagmatwanie po prostu zabiła ten fim...po 2 h błagałem aby film się już zakończył. Myśle że przesłanie tego obrazu powinno być ujęte w inny, łatwiejsze dla
wielu widzów formie. Jak dla mnie stracony czas..Plusem są jedynie aktorzy, którzy nie wiem jakim cudem zgodzili się w nim wystąpić

gelek83

Całokształt tworzy świetną kompozycje, trzeba jednak być nieco przygotowanym przed seansem - żeby nie próbować oddzielać od siebie wszystkich Historii tylko traktować je jako jedną całość :)

ocenił(a) film na 6
gelek83

Zgadzam się w 100%. Film jest za długi i zbyt pogmatwany. Tak naprawdę za pierwszym razem ciężko jest załapać, o co tam chodzi. Przynajmniej ja miałem ten problem. Pewne rzeczy się po prostu ze sobą splatają. Wgryzamy się w jeden wątek, a tu przedstawiany jest inny. Do tego te miejsca akcji w przeszłości, teraźniejszości i przyszłości. Na dobrą sprawę film jest ciężki do przetrawienia. Gdy pytałem znajomych, o czym jest ten film, nikt nie potrafił odpowiedzieć :) :)

ocenił(a) film na 2
gelek83

Zgadzam się, naszczęście nie ma nominacji do Oscara. A zapowiadał się fajnie przez zwiastuny i obsadę. Fajny pomysł na film ale mogli go inaczej przedstawić więc zgadzam się z Tobą w 100% :)