PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183822
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Moje wrażenia

ocenił(a) film na 8

Do obejrzenia filmu, próbowałam zasiąść już od dłuższego czasu. Za pierwszym razem znudził mnie po 5 minutach, dopiero dziś udało mi się go obejrzeć od początku do końca. Muszę przyznać że gratuluję reżyserom, jak dla mnie, udanej próby przeniesienia tak obszernej epopei na wielki ekran.
Film jest zrobiony dobrze, dobre ujęcia, świetna muzyka (chyba się zakochałam!), scenografia i gra aktorksa też na wysokim poziomie. Nawet kilka razy sie wzruszyłam. Jedyne moje zastrzeżenia do tego filmu dotyczą, połaczenia wszystkich historii w całość. Film tak naprawdę wciąga po pierwszej godzinie, a zaczyna się go rozumieć ok. 2:30. Wiem że niektórym to nie przeszkadza (ja też czasami lubie takie zabiegi reżyserskie np. pierwsze minuty Incepcji), ale tu rozjaśnianie fabuły trwało ciut za długo.

ocenił(a) film na 7
majku4

Film przez 1h40min był świetny nawet na 8, ale potem jak dla mnie ciągnął się. Było go ciężko oglądnąć do końca, wiem, że zmieścić wszystko w 1,5h byłoby trudno. Widzowi takiemu jak mi 2 godziny seansu, aż nadto, a nie ponad 2,5.. Incepcje oglądałam 2 raz dwa dni temu, jest w niej dużo akcji i zakończenie tak jakby go nie było tajemnicze (może przez możliwość zrobienia drugiej części) nie odczuwa się, że trwa tak długo, a tu przeciwnie. Film w którym nie ma zwartej akcji nie powinien trwać tak długo jest męczący dla widza.

ocenił(a) film na 7
wikiw99

Wiem zagmatwałam.

wikiw99

Drugiej Incepcji nie będzie.