PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183822
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

NUDAAAA

ocenił(a) film na 1

Film się dłuuuuży, jest nudny i banalny! Grają w nim 3 aktorzy i ciągle w różnych rolach- jakby chcieli zaoszczędzić ;) Chcieli zrobić film z przesłaniem,a wyszło jak zwykle...

jbartkowiak86

Takiej plytkiej wypowiedzi to jeszcze nie słyszałam...nie wiem od czego mam zacząć. Po pierwsze to skąd w ogóle pomysł ze film jest banalny????!!!!! Przyznam szczerze, ze nie słyszałam jeszcze takiej głupoty, co jest w nim banalnego???? Fabuła? Gra aktorska? Film jest swietnie zrobiony, wszystko jest dopracowane, rewelacyjna obsada. Przyznam, jest trochę zagmatwany i zeby go doszczętnie zrozumieć trzeba obejrzeć 2-3 razy, ale absolutnie nie jest banalny!!!! Podaj mi jakiś podobny film. Banalny film to może być komedia romantyczna, których jest mnóstwo, a nie Atlas Chmur!! Po drugie. Jako pierwsze radzę obejrzeć film DOKŁADNIE a potem komentować, bo gdybyś wiedział ze w filmie główne przesłanie jest takie, ze wszystko co robimy ma wpływ na przyszłość i ze nic nie dzieje sie przypadkowo to byś zrozumiał, dlaczego są ci sami aktorzy. Akcja toczy sie w rożnych, powiązanych ze sobą epokach. Gdyby byli inni aktorzy to byś nawet nie wiedział co oglądasz, skoro miałeś problem ze zrozumieniem nawet tego czemu są ci sami aktorzy... I ostatnie zostało już wyjaśnione, przesłanie jest. I nie wiem tylko co miałeś na myśli pisząc "wyszło jak zawsze"? Co im jeszcze nie wyszło? Matrix??? Jeden z najlepszych filmów science-fiction???? Aż mi przykro jak czytam komentarze takich ludzi....a na przyszłość radzę nie pisać jak się kompletnie nie wie nic o filmie, albo po prostu oglądać uważniej.

użytkownik usunięty
misiula99

"Przyznam, jest trochę zagmatwany i zeby go doszczętnie zrozumieć trzeba obejrzeć 2-3 razy"

Bo to takie "głembokie" kino jest. ;)

"główne przesłanie jest takie, ze wszystko co robimy ma wpływ na przyszłość i ze nic nie dzieje sie przypadkowo"

Banał. Wszystko jest powiązanie, nasze życia nie są nasze, new age, bla bla bla.

Dokładnie. Strasznie naiwne. Strasznie się rozczarowałam :(
Gdyby Wachowscy wybrali to co najlepsze z historii Sonmi i nakręcili film akcji w tym pięknym nowoczesnym mieście mielibyśmy kolejny hit.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
użytkownik usunięty
Ginosaji

Proszę pisać po polsku.

ocenił(a) film na 4

To imigranci. Nie potrafią

ocenił(a) film na 4
Ginosaji

witamy w Polsce

jos_fw

Obejrzyj a dowiesz się, kim jest powyższy pan http://www.youtube.com/watch?v=9VDvgL58h_Y&feature=c4-overview-vl&list=PL3E529A7 35D626B46

ocenił(a) film na 7
jbartkowiak86

Film ciekawy z pomysłem, ale ktoś przedobrzył deczko z tym zagmatwaniem całości, przez co w pewnym momencie zaczęło mnie to wkurzać.

tanja55

To prawda film okropnie się dłuży i potrafi cholernie przynudzać. Mogliby pominąć kilka wątków i założę się że film byłby ciekawszy.
Do ponad połowy filmu nie wiedziałem o czym ten film jest dopiero końcowa puenta zmusza do pewnej refleksji i sprawiła ze doceniłem ten film.

użytkownik usunięty
jbartkowiak86

Pompatyczny, barwny bełkot z którego nic nie zostaje.