PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183822
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Film z tyloma wątkami albo z tyloma jednocześnie prowadzonymi historiami nie jest dla byle widza.
Polecam ale wymaga skupienia by zrozumieć o co chodzi.
Podoba mi się motto. Cokolwiek zrobisz: dobry czy zły uczynek, spowoduje kolejny splot wydarzeń.
Każda akcja budzi reakcję.
Moja ocena 8/10. (Ekstra pkt za dziadków uciekających z ośrodka ;-) )

ocenił(a) film na 4
Elalala

Niektórzy wytrawni kinomani słabo znoszą kiełbasę filmową

ocenił(a) film na 3
jos_fw

Kocham takie zdanka :"Polecam ale wymaga skupienia by zrozumieć o co chodzi."
Nie pozostawiają złudzeń, ile skupienia wymaga od autora rzeczywistość :)))))))))))))

ocenił(a) film na 4
Marekgdapl

duuużo

ocenił(a) film na 10
Elalala

Zgadzam się w 100%. Dla mnie "Atlas...:" to 9/10, ale za muzykę +1 czyli 10/10 :)

ocenił(a) film na 6
Elalala

"Podoba mi się motto. Cokolwiek zrobisz: dobry czy zły uczynek, spowoduje kolejny splot wydarzeń.
Każda akcja budzi reakcję. "
A to ci niespodzianka. Co jest takiego niezwykłego w tym przesłaniu? Myślałem, że wpływ ludzkich czynów na innych ludzi jest obserwacją z życia codziennego dla większości ludzi jeśli nie oczywistą, to przynajmniej niezaskakującą?
Każda akcja budzi reakcję - III prawo dynamiki Newtona również nie jest szczytem odkrywczości, nawet jeśli odniesiemy ją do ludzkich zachowań (chociaż traci wtedy swoją bezwzględną rację).

Dajmy ludziom pogiętą starą mapę z wielkim iksem na środku i tajemniczymi wskazówkami wiodącymi do sfatygowanej skrzyni ze złotymi okuciami, a będą się cieszyć, że odkryli skarb nawet, jeśli w środku pełno będzie gówna. Tyle ode mnie.