Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183963
5,9 41 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Lubię zakręcone filmy, lubię głębokie przesłania, górnolotne myśli, zaskakujące zwroty akcji, niespodziewane wyjaśnienia... Ale ten film - to dwie i pół godziny nudy, nie wnosi nic nowego, nie uczy i nawet nie dostarcza wrażeń emocjonalnych, bo najzwyczajniej w świecie nuży. Kompletnie nie rozumiem "wniknięcia w ten film" bo i w co tu wnikać? Może spragnieni filozofii i przeżyć duchowych będą próbowali dostrzec w tym filmie drugie dno, ja naprawdę nie widzę sensu by szukać czegoś na siłę, produkt który wydano, ja przeżułam z trudem i zdecydowanie wypluwam. Nie dla mnie, a naprawdę wiele oczekiwałam od tego filmu - wielkie rozczarowanie.

ocenił(a) film na 6
Lady_Rebel

Nie nazwałabym tego nieporozumieniem, ale rzeczywiście- film stanowczo za długi. Zapowiadał się świetnie, ale suma sumarum niczego nowego nie odkrył i jeszcze udawał, że nie ma w nim patetyzmu.

ocenił(a) film na 4
Lady_Rebel

Pseudo-ambitne kino, banalne i kiczowate - zero przesłania.

Lady_Rebel

Również się podpisuje pod tym, trzy razy robiłem sobie przerwę aż w końcu zmęczyłem ten film.....

Rossoneri1

Dokładnie tak jak ja - trzy przerwy ;)

ocenił(a) film na 7
Lady_Rebel

Film ma prosty i nawet fajny motyw przewodni... lecz podano to w taki sposób iż od siebie odpycha. 2,5 h...

Lady_Rebel

Twoje słowa idealnie oddają moje odczucia co do tego filmu. Już dawno żaden film mnie tak nie zmęczył.

Lady_Rebel

Ja próbowałem obejrzeć ale dwoje znajomych zasnęło w ciągu pierwszej godziny, ja usnąłem po około 90 minutach. Film dobry do zaśnięcia