PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183825
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Charakteryzacja aktorów w tym filmie to mistrzostwo świata. Niektórych aktorów i aktorek zupełnie poznawałem, tak byli zmienieni. Dlatego radzę zostać w kinie na napisy końcowe, po około minucie jest prezentacja głównych aktorów i zdjęcia granych przez nich postaci.

Sam film bardzo dobry, chodź czegoś mi w nim brakuje, trudno powiedzieć czego. Czegoś co sprawiło, ze byłby to film wybitny i przeszedł do historii. A tak mamy do czynienia z filmem bardzo dobrym, świetną grą aktorką (ciekawe czy któryś aktor lub aktorka dostanie nominację do Oscara, dostały ja za 5, 6 postaci) i mistrzowską charakteryzacja.

MoszeUsz

Twoja wypowiedź w pełni oddaje moje wrażenia z filmu, z którego dopiero co wróciłem. Charakteryzacja wspaniała, ale sama treść... Moim zdaniem są świetne momenty (np. wątek komediowy i wątek Sonmi w Nowym Seulu), ale w całość nie spaja się ciężko. Bardzo dobry film, lecz daleko mu do arcydzieła.

ocenił(a) film na 9
MoszeUsz

Dokładnie. Serduszko ma ten film, ale między 8, a 10 mam solidny dylemat co dać, lecz póki co dam 10. A co do charakteryzacji, jedynie Sonmi w wersji z czasów Ewinga (czyli podróży statkiem) była tragiczna. Niestety o dziwo całkiem przekonująco (choć dziwnie, ale jednak) wyglądali biali przerobieni na azjatów, o tyle azjatka przerobiona na córkę magnata wypadła no, co najmniej miernie.