PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183739
5,9 52 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Film który trwa 2 godziny 40minut powinien zachwycać, a ten wręcz żenował. Tylko czekałem na napisy końcowe, aby móc powiedzieć że jest to tandetny film. Akcja przenosi się z roku na rok i nic szczególnego w tym nie jest.
Jakby nakręcili cały film o ucieczce z domu starości byłby hit a ten film to kit.
tyle w temacie, dziekuje

ocenił(a) film na 8
zlatan94

Wiesz, zdaj emi się, że film wymagał jednego: wysiłku intelektualnego. Samo pójście na niego do kina i wyżeranie przy nim popcornu nie wystarcza do zrozumienia ogólnej fabuły i koncepcji jaką zastosował autor.

ocenił(a) film na 6
AveND

Z drugiej strony, sam fakt zrozumienia ogólnej fabuły i koncepcji, jaką zastosował autor nie wystarcza do mianowania siebie jakimś szczególnie inteligentnym człowiekiem. Jeśli wszyscy obchodzą półmetrowy płotek dookoła, a Ty go przeskoczysz, to jeszcze nie czyni Cię mistrzem olimpijskim w skoku wzwyż i naprawdę, nie ma się co chwalić. Co więcej, sam fakt, że film wymaga takiego czy innego wysiłku w odbiorze nie sprawia, że jest czegokolwiek wart. Bo można wysilić się umysłowo i odkryć mechanikę kwantową, a można wysilić się umysłowo klasyfikując wg częstotliwości pochłanianego światła kolor kupy.

ocenił(a) film na 8
Behoolder

Zgadzam się... jednakże, nie wyraziłem sąu, że film był arcydziełem, gdyż wymagał wysiłku, jeno zwróciłem w swoisty sposób uwagę na powierzchowność krytyki filmwebowicza u góry.

ocenił(a) film na 3
AveND

Ok...film zrozumiałeś.
Brawo. Wręcz życiowy sukces.
Wielu zrozumiało ten film zaliczając go do objawień licealisty,który zaczyna rozumieć świat.
Nie rozumiesz, że to film dla pensjonarek...mimo przypisanego sobie sukcesu i włożenia wysiłku intelektualnego.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 8
Marekgdapl

Nie krytykę filmu jako taką, ale sposób krytyki, krytykuję ;P
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 3
AveND

Poczytaj siebie:
"Wiesz, zdaj emi się, że film wymagał jednego: wysiłku intelektualnego. Samo pójście na niego do kina i wyżeranie przy nim popcornu nie wystarcza do zrozumienia ogólnej fabuły i koncepcji jaką zastosował autor.
W sumie to sam zacząłeś a teraz bezczelnie udajesz głos rozsądku.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 8
Marekgdapl

Niczego nie udaję.
I nie ja zacząłem wątek.

ocenił(a) film na 3
AveND

Nie rozumiesz :((((
Mimo włożonego wysiłku intelektualnego.

ocenił(a) film na 8
Marekgdapl

Spam: i like it;)

ocenił(a) film na 7
AveND

W którym miejscu wymagał on myślenia, wszystko jak na tacy :)

natiania_80

Niektórzy mieli problem z oddzieleniem tych historii, wszystko im się mieszało, przez co nie kojarzyli faktów.

ocenił(a) film na 3
hr_dooku

Nie żartuj.

ocenił(a) film na 7
hr_dooku

było go na trzeźwo obejrzeć :) nic by się nie myliło i mieszało :)Polecam

natiania_80

W kinie rok temu przedpremierowo go oglądałem a ocena 9.