PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183825
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

...nie mogę pojąć , jak tak wysublimowane kino , może być tak niedocenione.

maciekb80

Proszę nie pisać pozytywnych komentarzy pod filmem, bo zlecą się zaraz Marekgdapl i jos_fw i będą się z tobą nie zgadzać przez wieczność.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Marekgdapl

Dziękuję :)

ocenił(a) film na 4
hr_dooku

jak na razie dooku to ty się wszędzie "zlatujesz", uczestniczysz wszędzie i zawsze. Jesteś najczęściej wypisującym bzdury uczestnikiem tego forum, więc czego chcesz od nas, zastanów się raczej nad sobą. Pełno Cię, jakbyś mnożył się przez pączkowanie, albo jakby dotknęła Cię nagle - nomen omen -reinkarnacja na dużą skalę, ale nie nazwę Cię trollem, choć trochę korci. To nas różni - Ty rzucasz oszczerstwa, ja argumentuję.

jos_fw

Bzdury typu? Was też tu jest "dużo", a swoje argumenty przedstawiacie osobom które one nie obchodzą. Na innych forach też się udzielam, ale na tym szczególnie ze względu na was muszę się stać jak kamilxxx09 na forum hobbita i bronić Atlasu Chmur, choćby mi się to znudziło.

ocenił(a) film na 4
hr_dooku

Aha dooku, Ty masz jakąś misję... Hm no tak. czyli bronisz uciśnionych przez Marka i przeze mnie ))) Dość zabawny koncept. Gdybym był uciśnionym, to wolałbym, żebyś mnie nie bronił, bo Twe "wyrafinowane" obrony mają charakter pogrążający - niestety, również Ciebie. To, że nie rozumiesz argumentów - dostrzegłem. A co robi jakiś kamil na jakichś forach hobbita niewiele mnie obchodzi - pewnie kolejny nawiedzony. Z wami, chłopcy, naprawdę jest coś nie tak - jakieś zwichnięcie emocjonalne, traumy? Hm.

hr_dooku

Spadam. Proszę nie odpisywać.

ocenił(a) film na 3
maciekb80

Jak już zacząłeś dyskusję o tej sile argumentów i tym poziomie:))))
Tak niewysublimowane i jak najbardziej może.
Z zastrzeżeniem,że nie niedocenione...tylko przecenione.

ocenił(a) film na 4
maciekb80

A ja Maćku nie mogę pojąć, jak możesz zarazem cenić "Mistrza" i "Atlas chmur" - to są filmy, których przesłania mają wektory przeciwnie skierowane. Napuszone "uduchowienie" Atlasu, ten sposób myślenia w "Mistrzu" jest właściwie zohydzony m.in. przez znakomitą kreację Hoffmana. Mistrz jest antytezą Atlasu. Albo to, albo to.

jos_fw

Jak nie możesz pojąć to nie męcz już użytkowników. Nigdy nie pojmiesz, o co chodzi w tym filmie, nawet gdybym ci to wytłumaczył, ty byś zdobył swoje "argumenty", które praktycznie nic nie znaczą.

ocenił(a) film na 4
hr_dooku

Nie wtrącaj się dooku wszędzie. Nie wszystko ciebie dotyczy, odpocznij, ochłoń. Daj się wypowiedzieć innym.

jos_fw

No ok.