Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183964
5,9 41 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

Moim zdaniem to bardzo mocne aspekty filmu. Nie wiedziałam, że Whishaw tak dobrze wypadnie, świetnie mi się go słuchało- jego narracja była najlepsza w całym filmie. Natomiast Sturgess miło mnie zaskoczył w roli Hae Joo, widać było, że panował nad tą postacią. A co wam się najbardziej podobało? Tylko błagam, nie zacznijcie się kłócić :D

aczkolwieczka

Hmm w zasadzie to nic oprócz ładnej scenerii, charakteryzacji i przyzwoitej grze aktorskiej, Ogólnie przereklamowane pseudointelektualne "dzieło", które najchętniej wrzuciłbym do jednego pudła wraz z Avatarem i ich oklepanymi "przesłaniami".
Nie odczytuj tego jako coś natarczywego czy obraźliwego, ale mam małe pytanie, czy film Ci się podoba z tych samych względów co Shawshank, w sensie, że tak po prostu "wypada"...? Odnoszę wrażenie (i spotykałem się już z takimi przypadkami), iż ludzie czasami boją się myśleć samodzielnie i wyrażać swoje prawdziwe opinie w obawie przed nagonką "koneserów" i naklejki z napisem "odmieniec".

ocenił(a) film na 8
Nexov

Napisałam jakie moim zdaniem są mocne strony filmu i poprosiłam i wymienienie innych więc trochę nie rozumiem skąd taka wypowiedź ale odpowiem: nie interesuje mnie co wypada, a co nie wypada lubić. Shawshank mi się podoba bo trzyma się kupy, jest dobra obsada i ciekawa historia, a do tego lepiej wypadł niż opowiadanie. "Atlas chmur" bardzo mnie wciągnął, szczerze mówiąc wydał mi się trudny czyli do kolejnego obejrzenia (gdy nie będę zmęczona i zrozumiem wiecej) ale zrobił na mnie wrażenie na przykład wyżej wymienionymi czynnikami więc wystawiłam 8.