PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=580801}

Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183825
5,9 54 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur
ocenił(a) film na 4
hr_dooku

To fajnie. Bo niestety nie mam czasu na książki, a ten film wydaje się być ciekawy.

ocenił(a) film na 3
karolina922

Tak to się właśnie kończy))))
Nie masz czasu na książki,a potem każdy film wydaje się być ciekawy.

Marekgdapl

Poszczekałeś?
Ty lepiej nie przyznawaj się, że czytasz książki, na podstawie twojej osoby można wywnioskować, że czytanie ogłupia.

ocenił(a) film na 4
karolina922

nie zapominaj, że film trwa trzy godziny. To duuużo czasu.

jos_fw

Jak zawsze Jos masz coś ciekawego do dodania, intelekt aż się wylewa z twoich postów. Przeciętnemu człowieku do osiągnięcia takiego poziomu wystarczy ukończenie podstawówki, ty musiałeś zrobić doktorat.

ocenił(a) film na 4
asynchroniczny

asynchroniczny, do budy. Masz swój temat - tam pluj

ocenił(a) film na 3
jos_fw

Nie karm trolla)

ocenił(a) film na 4
Marekgdapl

Ja tylko mu wskazuję jego miejsce

jos_fw

Jos, zamiast wskazywać, zastanów się lepiej gdzie jest miejsce takiej starej pierdoły jak ty. Bo chyba nie na forum filmu którego nie lubi? W twoim wieku ludzie zazwyczaj mają inne rzeczy na głowie, niż wypisywanie bzdur na forach.

ocenił(a) film na 3
jos_fw

Ale on wie gdzie jest jego miejsce...tylko wciąż nie może sie z tym pogodzić.

ocenił(a) film na 4
Marekgdapl

Mimo wszystko uważam, Marku, że nie należy zaprzestawać wszelkich usiłowań edukacyjnych. Może ta trudna wiedza wreszcie do niego dotrze

ocenił(a) film na 3
jos_fw

Jos...tego tłuka nic nie wyedukuje))))))))))

Marekgdapl

"Tłuk", określenie, którego bardzo często używałem opisując twoją osobę mareczku. Cieszę się, że zapamiętałeś. Zresztą kto by nie zapamiętał po przeczytaniu tego kilkadziesiąt razy?

ocenił(a) film na 4
Marekgdapl

tak, też obawiam się, że to postać tragiczna. Intelektualnie tragiczna

ocenił(a) film na 3
jos_fw

A mnie za każdym razem komizm postaci uderza.Spójrz na ostatnią.
Język polski nawet w rojeniach "wymyślił"))))
Co prawda uczciwie sie do monotonii przyznał...to mu trzeba oddać))))

ocenił(a) film na 4
Marekgdapl

Nie wspominaj o kole i innych wynalazkach ludzkości, bo narazisz się na zarzut plagiatu.

ocenił(a) film na 3
jos_fw

Przy tej postaci mogę wspomnieć o kretynizmie.W tym obszarze sprzeciwu nie wniosę)

jos_fw

Jos, a wywnioskowałeś to na podstawie czego? Chyba nie tego, że uważam ciebie za starą łysą pierdołę? Bo to akurat jest szczera prawda. Nie zniżaj się do poziomu mareczka, stać cię na więcej.

ocenił(a) film na 3
jos_fw

O tej monotonii to jak widać po poście do Ciebie...nic nie załapał.
A pisałem,ze będzie śmiesznie)))))))))))))))))))

ocenił(a) film na 4
Marekgdapl

zapomniał, że jestem łysy?

ocenił(a) film na 3
jos_fw

On tylko haseł do kont na fw zapomina....

ocenił(a) film na 4
Marekgdapl

Pankracy jest niczym "Atlas chmur" - monotonny, powtarzalny i przewidywalny.

jos_fw

Jos, to samo można napisać o tobie i mareczku, ale żebyście mogli to zrozumieć, musielibyście mieć IQ większe od liczby wiosen które wam upłynęły.

ocenił(a) film na 3
jos_fw

Biedak się zapętlił)))
Chociaż przy tej liczbie zwojów było to nieuniknione...

ocenił(a) film na 4
Marekgdapl

Ale naprawdę się starał )))

jos_fw

Zawsze się staram Jos, kiedyś starałem się nie zwymiotować patrząc na twojego avatara ale w końcu zmieniłeś, na całe szczęście. Ale tak trochę z innej beczki, cenisz sobie poprawność wypowiedzi? Mareczek walnął kilka poważnych baboli na różnych forach. Ja mu to skrzętnie wypomniałem i dzięki temu jakość jego wypowiedzi poprawiła się.
Powinieneś mi podziękować, a nie złośliwości prawisz.

Marekgdapl

Mareczku, w twoim przypadku wielokrotne tłumaczenie tego samego jest nieuniknione. Szansa na zrozumienie przez ciebie przekazu zwiększa się wtedy z 0,1% do 0,7%. Oczywiście w przypadku prognozy optymistycznej.

jos_fw

Zapomniałem o tym, że jesteś brzydki, o łysinie wspomniałem.

jos_fw

Jos, dla ciebie może być to ciężkie do ogarnięcia, więc czytaj powoli najlepiej kilkukrotnie: FW jest publicznym portalem, gdzie każdy może wypowiadać się w dowolnym miejscu. Nikt nie posłucha twoich "rad", więc dawanie ich mija się z celem. Mam nadzieję, że coś teraz zaświtało pod kopułą.

ocenił(a) film na 4
asynchroniczny

Hm, pankracy, a ty te swoje nieprzytomne obelgi i plucie bezsensownym jadem, nieprzytomne tyrady oraz zwykłe charkoty nazywasz wypowiedziami? Gratuluję dobrego samopoczucia. Wedle mojej wiedzy są to zwykłe chamskie pohukiwania jakiegoś menela spod budki z piwem i jako takie nie zasługują na żadną uwagę. No, ale wstyd przynosisz sobie - twój problem

ocenił(a) film na 10
karolina922

Zdecydowanie tak, książka stanowi w porywach z 60% filmu

Kadente

Chyba odwrotnie.