Film obejrzany kilka dni temu. Do tej pory nie pisałem komentarza, bo chciałem go sobie w głowie poukładać i próbować zrozumieć.
Jedynie jakie przekazy zrozumiałem to po pierwsze, granice są do tego aby je przekraczać. Po drugie na losy świata może mieć wpływ najmniejsza rzecz tzw. efekt motyla.
No ale zaraz po tym pojawia się zdecydowanie za dużo pytań. Może ktoś wytłumaczy.
1. Czy wybór aktora do poszczególnej historii był czym poparty, dlaczego taki wybór a nie inny, czy wiąże się to w jakiś sposób z całością.
2. Czy film ten pokazuje reinkarnacje, ponieważ w wielu komentarzach widzę że część osób uważa że ten film nie był o reinkarnacji. Jednak w filmie jest tekst o tym że losy człowieka zależą od tego kim był w poprzednim życiu.
3. NAJWAŻNIEJSZE jest to właśnie powiązane z reinkarnacją. Co oznacza BLIZNA/ZNAMIĘ, którą miała za każdym razem jedna osoba z opowieści. Ja oglądając film cały czas myślałem że osoby z blizną są właśnie po reinkarnacji. Świadczy o tym chociaż to że Luisa Ray poznała muzykę puszczaną w sklepie. Jeżeli okazałoby się że są to osoby po reinkarnacji to dlaczego za każdym razem przyjmują postać z innych historii.
Wszyscy zachwycają sie grą aktorska, zdjęciami itd.
U mnie przez to że cały czas zadawałem sobie pytania o co chodzi. Kto jest kto. Jakie są powiązanie. Przez cały czas byłem tak skupiony nad sensem filmu że zupełnie nie zwracałem uwagi na nic innego. Wiec jeżeli nie obejrzę filmu jeszcze raz i nie dostane odpowiedzi an moje pytania oceny nie mogę wystawiać.