Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183963
5,9 41 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

mzna powiedziec ze 4/10 to zasluzona ocena.

ocenił(a) film na 10
spidermarx

To zależy co się z niego wyniosło. Bo tu idea się liczy. Wiesz, "Atlas chmur" to jest coś w rodzaju zachwytu nad wschodem słońca. Niby wszystko jest tutaj oczywiste, idea wałkowana od stuleci - oddziaływanie ludzi na siebie, wpływ na innych, sens dobra, itd. Ale tak samo jak wschód słońca jest oczywisty i wałkowany od dawna, to jednak jest cała rzesza ludzi, w tym i ja, którzy niezmienne zachodem słońca się fascynują, bo tu nie o zachód słońca idzie, ale o całą myśl, która sie za nim kryje. A myśl ta jest przecudna.
Odbiór "Atlasu chmur" zależy od subiektywnej wrażliwości na pewne rzeczy.

Lukas_Art

moze i masz racje ale ja osobiscie spodziewalem sie wschodu slonca zapierajacego dech w piersiach.tu byl wschod ktory widzi slepiec.czuje tylko cieplo na twarzy a obrazu zero.pozdrawiam.

spidermarx

http://www.wallpaperup.com/uploads/wallpapers/2013/06/12/101703/08e8686e2de420b8 3f39f8aed6134ae7.jpg

hr_dooku

nawet nawet ale nie powala :D

ocenił(a) film na 8
spidermarx

Pytanie czy gdyby dodali tonę efektów do tego zachodu że by wyglądał przecudownie, to spodobałby Ci się bardziej? Myślę, że film nie skłania do refleksji nad samym zachodem ale nad tym, dlaczego w ogóle słońce zachodzi i dlaczego w ogóle to może być piękne i urywać dupę:)