Atlas chmur

Cloud Atlas
2012
7,1 184 tys. ocen
7,1 10 1 183963
5,9 41 krytyków
Atlas chmur
powrót do forum filmu Atlas chmur

premiera

ocenił(a) film na 10

kiedy w PL?

ocenił(a) film na 10
MaX_20

Też jestem tego ciekaw. Osobiście podejrzewam, że jeśli film zgarnie jakieś nominacje do Globów/Oscarów to najprawdopodobniej i najwcześniej pewnie jakoś styczeń/luty/marzec. Choć może się okazać, że film jednak jest zbyt ambitny dla przeciętego widza nastawionego głównie na czysta rozrywkę i dystrybutor go nie wprowadzi w ogóle.

ocenił(a) film na 8
VisitorQ

Myślę że raczej będzie w Polsce. Ma na tyle "popularnych" elementów że przyciągnie przeciętnego widza do kina. To czy przeciętny widz go zrozumie to oczywiście inna kwestia :)

ocenił(a) film na 7
MaX_20

Premiera jest zaplanowana na 9. listopada, a dystrybutorem jest Kino Świat (choć na jego stronie nie ma jeszcze żadnej informacji nt filmu). Może być tak jak pisze VisitorQ - film się spodoba (pierwsze opinie są pozytywne), będzie nadzieja na jakieś nominacje i postanowią wstrzymać się z premierą do początku przyszłego roku. Trochę podejrzane jest też to, że film z mniejszym potencjałem komercyjnym niż Prometeusz czy nowy Batman, ma wejść w Polsce już 2 tygodnie po światowej premierze. Cóż, zobaczymy... Ja tam mam nadzieję, że nie zmienią planów.