Atramentowe serce

Inkheart
2008
6,5 22 tys. ocen
6,5 10 1 22339
5,3 3 krytyków
Atramentowe serce
powrót do forum filmu Atramentowe serce

a nie mogłem pójść do kina? Potem się dystrybutorzy obrażają na piratów - dobrze im tak. Swoją drogą całkiem dobry film - chętnie go zobaczę na dużym ekranie, o ile wejdzie. Jeśli wycofali się z premiery w Polsce bo film się źle sprzedał gdzie indziej, to wielka szkoda, bo nie będzie dalszych części :(

Nie pamiętam już gdzie to widziałam, ale gdzieś było napisane, że premiera w Polsce była jakoś na początku kwietnia, na Filmweb nie napisali, więc pewności nie ma. Tym bardziej, że u mnie w mieście tego filmu do obejrzenia nie ma...również żałuję

ocenił(a) film na 5
bright_lights

Na Filmweb'ie była napisana Polska premiera - coś na początku kwietnia.
A teraz już jej nie ma oO

Podejrzewam, że kina nie wykupiły filmu gdyż nie był rewelacyjny. Obejrzałam, ale nie powalił mnie na kolana. Wszystkie najlepsze momenty umieszczone zostały w trailerach, a poza nimi nie było już nic ciekawego. Sama ekranizacja mocno odbiega od książki.

a_n_onim

Zgadzam się z przedmówca, film nie rzuca na kolana po obejrzeniu czułem niedosyt spodziewałem się czegoś więcej. Postacie negatywne są trochę komiczne nie traktowałem ich zbyt poważnie podczas oglądania - głównie ich cały boss :D a ten "okrutny stwór w części finałowej nie był taki straszny... wydaje mi się ze trochę jakby zamulony był jak Mongo ze szreka, takie mam skojarzenia.

Madderdin

Mała poprawka powinno być Shreka oczywiście :P

użytkownik usunięty
a_n_onim

Nie wierzę, że nie kupiły bo nie był rewelacyjny (kto dzisiaj patrzy na rewelacyjność ;) ). Był znacznie lepszy od "produktów" fantasy dla dzieci i młodzieży, którymi zasypywali nas ostatnio dystrybutorzy. Ktoś kto pisze taki rzeczy jak powyżej z pewnością nie widział Eragona ani Złotego Kompasu ani jeszcze masy innych (Koń Wodny - było coś takiego, prawda?) - te to dopiero były nierewelacyjne! Film był zgrabnie zrobiony, a na kolana ma powalać Bergman albo Fellini, a nie Atramentowe Serce.

ocenił(a) film na 6

Bardzo chciałabym obejrzeć film bo lubię trylogię, ale on chyba nie był w kinach. Widziałam zwiastun, ale daty nie było... :(