Orientuje się ktoś kiedy ten film będzie w Polsce...?I czy będzie w kinach czy na DVD?
U nas, w Multi Kinie są już stojące reklamy, i z tego co pamiętam, film będzie w kinach już na przełomie wiosny/lata
Właśnie go oglądam, i bardzo dużo pozmieniali :P
Dlatego polecam: traktujcie książkę jako alternatywną pierwszą część ;D
Wielkie dzięki za info... Jeżeli naprawdę tak dużo pozmieniali to nie wiem czy pójść na to do kina... Bo książki są super, właśnie kończę ostatnią część 'Atramentowa krew'...
Polecam
zakończenie Atramentowej krwi jest rewelacyjne :)
właśnie reklamy w Multikinie dają nadzieję że może jednak będzie, pomimo tych nieprzychylnych komentarzy i tak zapewne pójdę, własne zdanie sobie wyrobić. A zapewne jak po wszelkich ostatnich adaptacjach powiem "gdybym nie czytała książki bardziej by mi się podobało" :))
Mi najbardziej podobała się 2 część.
A zakończenie jest naprawdę fajne. Myślałam, że wrócą do normalnego świata, a oni zostali...Szkoda, że to koniec. Może napisze Cornelia jeszcze dalsze części...Fajnie by było...
Najlepsza z tych wszystkich to część 3 "Atramentowa śmierć" i super by było jak by nagrali wszystkie te części ;)
Nie wiem jak mają to nakręcić, skoro pierwsza część została tak bardzo przeinaczona. Trochę więcej akcji, rozumiem. Ale po co zmieniać detale?? Czy nie można zaufać autorowi i trzeba koniecznie wszystko zmieniać, aby zakończyć film słodkim happy end'em. Mam już tego dosyć :P
Cóż, w internecie można znaleźć film do ściągnięcia z lektorem, także podejrzewam, że trafi prosto na DVD, a może już nawet jest w wypożyczalniach...
To jest dvd wydane w czechach (może to jakaś współpraca czesko polska stąd jest lektor) tam filmy wychodzą wcześniej niż w polsce na dvd
Oo, a to ciekawe, nie miałam pojęcia! Czyli zawsze podczas wizyty w Czechach można obkupić się trochę DVD z nadzieją na polskiego lektora, lub co najmniej napisy. Dobrze wiedzieć :D
Po napisy nie musisz do Czech jechać ;) Możesz ściągnąć z www.napisy.info i załadować w BESTplayerze
a sam film w języku oryginalnym z np. www.torrentz.com (musisz najpierw ściągnąć Bitcometa)
Faktycznie film z lektorem można ściągnąć np. z www.peb.pl
Mikołaju, jestem świadoma, jak i gdzie można ściągnąć filmy nielegalnie. Mówię o oryginalnych wydaniach DVD ;)
A no taka, iż moim zdaniem Dvd orginalne jest takie bardziej... zbliżające do filmu x) i dodatki są ;D
Dokładnie tak, Jagnie. Nie ma to jak posiadać oryginalne wydanie filmu na DVD :]
I wyrzucać pieniądze...
Chociaż fakt, kolorowe pudełka mają coś w sobie... No i dodatki typu "Jak powstawał..."
wytłumacz mi proszę, w jaki sposób piractwo jest kradzieżą? jakim cudem tworzę szkodę $90.000 ściągając JEDNĄ piosenkę(http://osnews.pl/sad-jammie-thomas-ma-zaplacic-riaa-192-miliona-dolarow /)? :)) równie dobrze można powiedzieć że Jezus był piratem - przecież rozmnożył chleb i ryby, narażając piekarzy i rybaków na gigantyczne straty!! :))
Mi się gdzieś obiło o uszy, że film do kin wejdzie w okolicach świąt.
A gdyby do kin nie wlazły "Opowieści na Dobranoc" to byśmy już to widzieli
dawno temu... a tak, to czekam, eh :/
Eee tam... Według mnie cała ekipa nie postarała się zbytnio... Film jest bardzo kiepski... Ale z pewnością lepszy od "Opowieści na Dobranoc" (na których przypadkowo byłem). Jest z aktorem, którego nie zbyt lubię... Adam Sandler przerzucił się z figlowania ze starszymi paniami na tyłach salonu fryzjerskiego, na trochę przyzwoitsze zajęcia. Ale według mnie film jest do niczego. Być może to w dużej mierze wina polskiego reżysera dubbingu, ale według mnie film jest marny. Ale można zawsze zaimponować dzieciakom efektami specjalnymi i to go ratuje przed hmm... brakiem zysku dla producentów, reżysera, aktorów itd.