Atramentowe serce

Inkheart
2008
6,5 22 tys. ocen
6,5 10 1 22339
5,3 3 krytyków
Atramentowe serce
powrót do forum filmu Atramentowe serce

Co jest według Was fajniejsze, ciekawsze i bardziej warte obejrzenia lub przeczytania?? 'Zmierzch' Czy 'Atramentowe Serce'?? (((;

Cecily

Eh.
Tych książek nie da się porównać. Jeżeli gustujesz w fantastyce to oczywiście polecam "AS", ale jeśli wolisz romanse to raczej "Zmierzch".
Osobiście wolę Atramentową Trylogię. Pod względem pomysłów, bohaterów, wątków, opisów i wielu innych czynników, twórczość Funke przewyższa książki Meyer.

ocenił(a) film na 7
Cecily

Ja osobiście polecam bardziej "Atramentową Trylogię".

Cecily

Pytasz w temacie o Atramentowym Sercu :D
Nie czytałam Zmierzchu, ale z tego co słyszałam jest to typowy romans który niektórych zachwyca, a innych przyprawia o obrzydzenie. Jako że takie odczucie miała bliska mi gustem osoba, to wolałabym zarówno obejrzeć, jak i przeczytać stokroć bardziej Atramentową Trylogię ;]

Poza tym... tu masz trzy grube tomiszcza, o ile dłuższa przyjemność!

użytkownik usunięty
shinyuu

Po pierwsze również uważam, że nie da się porównać tych książek ze względu na ich temat przewodni. A jako że czytałam obie mogę powiedzieć z ręką na sercu,że mimo tego że bardziej preferuję horroro-fantastyczne książki(jak AS) to Zmierch baaardzo polubiłam (apropo, są 4 części Zmierzchu, a nie jedna;-P). stawiam na równi te dwie książki. polecam serdecznie! (wiem, że nie pomogłam w wyborze, ale chciałam się tylko wypowiedzieć:D)

Wypowiedziałam się a się nie znam, przyznaję się do błędu ;] Ale chyba te wszystkie części nie są takie obszerne jak AT, co? W empiku widziałam że teraz sprzedają tę książkę, ale jedną tylko.

użytkownik usunięty
shinyuu

spoko, spoko, nie mam ci za złe oczywiśćie ;) a co do samej książki to są 4 części, więc to się jakoś pokrywa z trzema AT :D

ps. ja właśnie kończę Aś :P

Cecily

przeczytałam i to i to więc mogę powiedzieć, że bardziej polecam jak większość Atramentową Trylogię. Chociaż tu powstaje problem tego co lubisz. Zmierzch - romans, który mimo wszystko polubiłam, a Atramentowe Serce to baśń, którą również bardzo lubię. To wszystko zależy od gustu.

Isilien

Ja też wolę Atramentową Trylogię ...jest o wiele ciekawsza i bardziej rozbudowana ....i tak jak już ktoś wspomniał Funke przewyższa Mayer ksiazkami

Cecily

Mam pytanie.... kto w filmie zagrał Czarnego Księcia ???

Aneczkaaaaa

W pierwszej części jeszcze nie ma Księcia :/, ale on rządzi

Cecily

Czytałam jedno i drugie. Obydwa cykle bardzo mi się podobają. Jak było wcześniej powiedziane, wszystko zależy od gustu :)

Alice_in_wonderland

AS zdecydowanie! Nie gustuję w romansach, ani tym bardziej w wampirach

ocenił(a) film na 10
silmarien

AS nie czytalam ale tematyka bardziej mi sie podoba. Jezeli chodzi o filmy to AS jest wspanialym i urzekajacym filmem a Zmierzch to jakies nieporozumienie (ktore otrzymalo ode mnie ocene 3/10). AS rzadzi.

Cecily

Z pewnością atramentowe serce, ale w szczególności 2 i 3 część Trylogii. Zmierzch jako film nie przypadł mi do gustu. książki nie czytałam

ocenił(a) film na 6
Cecily

Ja czytałam obie książki i obie uważam za naprawdę świetne ;D trudno byłoby mi wybrać fajniejszą i obie bardzo polecam ;)

ocenił(a) film na 10
xD_Meg_xD

Zgadzam się...trudny wybór :P...myślę, że nie ma żadnego porównania... inna tematyka, inne przygody...ale ciekawa jestem ile osób sięgnie po Atramentową Trylogię gdy usłyszy, że wychodzi film ;P...tak było w przypadku Zmierzchu...hmm...