Atramentowe serce

Inkheart
2008
6,5 22 tys. ocen
6,5 10 1 22339
5,3 3 krytyków
Atramentowe serce
powrót do forum filmu Atramentowe serce

Po obejrzeniu trailera (który, swoją drogą, jest niesamowity) doszłam do wniosku (tak zostało to zasugerowane), że Meggie dowie się o tym, iż odziedziczyła dar po ojcu wcześniej niż w książce. To stało się gdy Meggie czytała "Piotrusia Pana" w pokoju, w którym mieszkała z Fenogliem (był to pokój po Dariuszu - innym lektorze) kiedy przetrzymywał ją Capricorn. W zwiastunie widzimy jak Meggie czyta książkę w bibliotece w jakimś domu i wtedy pojawia się piesek. Nie przypadło mi to zbytnio do gustu (chociaż mogłam źle zrozumieć trailer ;P) bo podobała mi się pierwotna konwencja Funke. Dziwi mnie też trochę brak Sienny Guillory w zwiasunie...

Jak myślicie? Mam rację, czy mylę się?

Finding_Neverland

Tak było, Meggie dopiero wtedy poznała swój dar. Ale może to jest ten pokój, w którym ona była ( siedzi chyba na łóżku- łóżko w bibliotece?). Mnie też zdziwił brak Resy, a także Farida. Jego jednak można zobaczyć w galerii. Resę natomiast było widać w reportarzu, który przez krótki czas krążył po internecie, teraz już niestety został usunięty ( zablokowana strona)

Finding_Neverland

zapisałam sobie ten reportaż na kompie zanim go usunęli i tam Resa była, ale tylko przez chwilę w scenie w której Mo czyta jej i małej Meggie (jest takie zdjęcie w galerii, ale jej tam nie ma). Farid jest tylko przez jakąś sekundę, widziany tylko z daleka.

ocenił(a) film na 10
Finding_Neverland

Wiece jak to jest w filmach. Przecież nigdy nie uda się dokładnie zrobic filmu na podstawie książki. Po prostu tylu stron nei da się streścic w ok. dwugodzinnym filmie. Dlatego będą zmieniac różne rzeczy, nawet dadzą, że od razu Maggie dowiedziała się o swojej mocy. Jeśli ktoś czytał 5 częśc Harry'ego Pottera to na pewno zawiódł się na filmie.
Niestety na pewno komu bardzo się podobała ksiązka AS to film mu się nie spodoba do końca, z tego powodu, że dużo rzeczy będzie zmienionych...
Ale tak już jest w flimach...
Pozdrawiam