Atramentowe serce

Inkheart
2008
6,5 22 tys. ocen
6,5 10 1 22339
5,3 3 krytyków
Atramentowe serce
powrót do forum filmu Atramentowe serce

jeśli chodzi o efekty to uważam, że były dobre. aktorzy nie pasują do postaci książkowych (no może z wyjątkiem Bennett, choć i ona wydaje się za stara do roli).
zawiodłam się wnętrzem domu Elinor.
noi stanowcze nie dla reżyserki. akcja filmu (w przeciwieństwie do tej z książki) wogóle się nie klei. film to jedno wielkie skakanie od sceny do sceny.

ocenił(a) film na 5
zozolica

Zgadzam się. "Atramentowe serce" to świetna książka. Film to straszna klapa. Aktorzy są beznadziejnie dobrani. Może jest parę wyjątków, ale nad większością można tylko ręce załamywać. Pamiętam, że gdy czytałam książkę jakieś dwa lata temu bardzo się nią emocjonowałam. W filmie absolutnie tego nie ma. Nie, przepraszam, także czułam emocje, ale była to jedynie złość na kolejnego aktora, który w ogóle nie pasuje do książkowego bohatera lub następną beznadziejnie zrobioną sceną.

ocenił(a) film na 7
oio

Moim zdaniem ekranizacje są właśnie po to, żeby psuć wizję książek xD ale nie dogodzisz każdemu. różnie ludzie sobie wyobrażają różne sceny i postacie. Reżyser widzi to tak, nie inaczej i jesteśmy zdani na jego łaskę.

Jedyna ekranizacja w której nic bym nie zmienił i dziękuję na kolanach, że powstała to Pachnidło. Taki wyjątek ^^