3,1 30  ocen
3,1 10 1 30
Attack of the Herbals
powrót do forum filmu Attack of the Herbals

Ja się spodziewałem po tym filmie jakiegoś przyzwoitego pastiszu, może groteski, a tu kaszana. Przede wszystkim w oczy razi totalna amatorszczyzna filmu w każdym calu, od sceny tytułowej, przez grę aktorską, po montaż i realizację. Poza ostatnimi przeciętnymi dziesięcioma minutami akcji zupełnie nie ma, humoru przez cały film zero. A szkoda bo z pomysłu można było coś utoczyć, ze dwie czy trzy sceny na sam koniec filmu to doskonale pokazują, ot choćby wyjątkowo surrealistyczna scena pościgu na wózku inwalidzkim czy jazdy wózkiem widłowym. Problem w tym, że nawet i te sceny są słabiutko zrealizowane i w żaden sposób tragicznego wrażenia nie poprawiają. To nie jest nawet poziom telewizyjny, amatorszczyzna godna kilku gimnazjalistów z kamerą. Plusy? Jeden, zbyt długo ta podróba filmu nie trwa, choć i tak ciężko dotrwać do końca, prędzej się zaśnie po kwadransie.

ocenił(a) film na 5
Kruczysko

Ja spodziewałem się właśnie jakiegoś totalnego gniota i biegających roślinek, które by dusiły korzeniami wszystko i wszystkich. Zaskoczyłem się miło, że jednak do tego nie doszło. Poziom całości amatorski - to fakt. Od gry aktorskiej po dialogi. Jednak nie jest jeszcze tak źle, jak by to mogło być. Uroczy szkocki akcent Benneta jest obłędny a kilka scen wyrasta nawet na dość przeciętny (czyli całkiem niezły jak na ten film) poziom. Amatorski gniot to raczej "Piotrek, trzynastego" - tyle że po polsku. Jeśli w tej kwestii miałbym wybierać to wolę ziółka :)