czy ktoś wie moze, gdzie mozna znaleźć soundtrack z filmu?Zalezy mi głównie na tej piosence...raczej muzyce co chińczyk grał przy ognisku.
Na razie nigdzie nie można go znaleźć, bo nie został oficjalnie wydany. Bardzo możliwe, że zadebiutuje w okolicach premiery DVD filmu.
Nie pamiętam kto, ale przy ognisku, na gitarze, ktoś grał piękną melodię, ale nie potrafię znaleźć nigdzie tytułu. Zna to ktoś???
Nie bardzo kojarzę, jaką piosenkę macie na myśli, lecz jeśli jesteście zainteresowani, to mam w posiadaniu 5 piosenek z tegoż filmu i chętnie mogę Wam je przesłać na e-maila;)
Podam tytuły tych piosenek;)
1. By the Boab tree.
2. The Drover's Ballad.
3. You Ride Your Way and I'll Ride Mine.
4. All Night Long.
5. Waltzing Matilda.
Pozdrawiam. ;)
te to ja tez mam, mi chodzi o tą co Sing Song grał przy ognisku i tam było tylko "na na na na ...." ;P jak ktos znajdzie to byłabym wdzięczna :)
Pewnie chodziło o tę piosenkę, którą śpiewały dzieci na statku. SOMEWHERE OVER THE RAINBOW. Nie chce mi się sprawdzać, kto ja wykonuje, ale chyba wielu wykonawców ją już śpiewało.
I ja mam pytanie o utwór.
Był jeden taki klasyczny motyw przewijający się często w poważniejszych momentach filmu, coś a'la Requiem brzmieniem przypominająca też muzykę Wojciecha Kilara etc.
Ktoś wie co to było?
Kompozycja specjalnie do filmu czy to ma jakiś tytuł?
Pod tym linkiem znajdziecie ost do filmu (promo) - zawiera 21 utwórów, prócz 'England to Oz' i piosenek. Także utwór 'Stampade' jest o minutę krótszy, niż ten ze stronki Davida Hirschfeldera.
http://moulinrouge.yuku.com/topic/2191?page=15
Dzięki, czyli już wiem że chodziło mi o motyw nr 5 "Daisy Drowns" :)
Jest też kilka innych ciekawych kawałków (Np 1, 9) :)
Szkoda, że tak mało jest dynamicznych nutek ale to w końcu nie patetyczny i ostry soundtrack do "300" ;)
Ej a na tym soundtracku nie ma paru utworów. Bardzo podobał mi się motyw podczas poganiania koni przez Drovera - wtedy Sarah po tym zdarzeniu przekonała go do przepędzenia bydła do Darwin. Wtedy leciał tam świetny, szybki kawałek, którego nie ma na soundtracku a tak mi się podobał :(
Też poszukiwałem tej piosenki i wydaje mi się, że nie została ona wydana jako osobny utwór. Stanowi część utworu "First Kiss", jakkolwiek podobno została wymieniona w napisach końcowych pod nazwą "Boab Lullaby". Jej cover znajduje się tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=XoTxCNe5vhI