PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=285935}
7,0 59 tys. ocen
7,0 10 1 59038
5,9 17 krytyków
Australia
powrót do forum filmu Australia

Soundtrack

ocenił(a) film na 7

czy ktoś wie moze, gdzie mozna znaleźć soundtrack z filmu?Zalezy mi głównie na tej piosence...raczej muzyce co chińczyk grał przy ognisku.

ocenił(a) film na 8
olshia9

Na razie nigdzie nie można go znaleźć, bo nie został oficjalnie wydany. Bardzo możliwe, że zadebiutuje w okolicach premiery DVD filmu.

olshia9

Nie pamiętam kto, ale przy ognisku, na gitarze, ktoś grał piękną melodię, ale nie potrafię znaleźć nigdzie tytułu. Zna to ktoś???

ocenił(a) film na 9
Elfka

Nie bardzo kojarzę, jaką piosenkę macie na myśli, lecz jeśli jesteście zainteresowani, to mam w posiadaniu 5 piosenek z tegoż filmu i chętnie mogę Wam je przesłać na e-maila;)
Podam tytuły tych piosenek;)
1. By the Boab tree.
2. The Drover's Ballad.
3. You Ride Your Way and I'll Ride Mine.
4. All Night Long.
5. Waltzing Matilda.

Pozdrawiam. ;)

ocenił(a) film na 7
em93

te to ja tez mam, mi chodzi o tą co Sing Song grał przy ognisku i tam było tylko "na na na na ...." ;P jak ktos znajdzie to byłabym wdzięczna :)

olshia9

No to chyba chodzi nam o to samo, ale nadal nie wiem co to było, niestety....

ocenił(a) film na 8
Elfka

Pewnie chodziło o tę piosenkę, którą śpiewały dzieci na statku. SOMEWHERE OVER THE RAINBOW. Nie chce mi się sprawdzać, kto ja wykonuje, ale chyba wielu wykonawców ją już śpiewało.

ocenił(a) film na 8
olshia9

ja bym poprosila o te piec piosenek na a_szatko@wp.pl z góry dziekuje

ocenił(a) film na 8
aszatko

I ja mam pytanie o utwór.

Był jeden taki klasyczny motyw przewijający się często w poważniejszych momentach filmu, coś a'la Requiem brzmieniem przypominająca też muzykę Wojciecha Kilara etc.

Ktoś wie co to było?
Kompozycja specjalnie do filmu czy to ma jakiś tytuł?

ocenił(a) film na 8
_MAX_

Pod tym linkiem znajdziecie ost do filmu (promo) - zawiera 21 utwórów, prócz 'England to Oz' i piosenek. Także utwór 'Stampade' jest o minutę krótszy, niż ten ze stronki Davida Hirschfeldera.
http://moulinrouge.yuku.com/topic/2191?page=15

ocenił(a) film na 8
Sparkling1986

Dzięki, czyli już wiem że chodziło mi o motyw nr 5 "Daisy Drowns" :)

Jest też kilka innych ciekawych kawałków (Np 1, 9) :)
Szkoda, że tak mało jest dynamicznych nutek ale to w końcu nie patetyczny i ostry soundtrack do "300" ;)

ocenił(a) film na 9
olshia9

Ej a na tym soundtracku nie ma paru utworów. Bardzo podobał mi się motyw podczas poganiania koni przez Drovera - wtedy Sarah po tym zdarzeniu przekonała go do przepędzenia bydła do Darwin. Wtedy leciał tam świetny, szybki kawałek, którego nie ma na soundtracku a tak mi się podobał :(

użytkownik usunięty
olshia9

Też poszukiwałem tej piosenki i wydaje mi się, że nie została ona wydana jako osobny utwór. Stanowi część utworu "First Kiss", jakkolwiek podobno została wymieniona w napisach końcowych pod nazwą "Boab Lullaby". Jej cover znajduje się tutaj:
http://www.youtube.com/watch?v=XoTxCNe5vhI

ocenił(a) film na 7
olshia9

Często przewijało się "Somewhere over the rainbow"