Auta 2

Cars 2
2011
6,6 68 tys. ocen
6,6 10 1 68010
5,8 22 krytyków
Auta 2
powrót do forum filmu Auta 2

Byłam dzisiaj w kinie i ja i moja 5-letnia towarzyszka po pół godziny chciałyśmy wyjść.
Ona ledwo co wysiedziała na fotelu( i nie tylko ona inne dzieci w kinie podobnie się
zachowywały), a ja liczyłam ile czasu zostało do końca. Film nie jest dla małych dzieci,
akcja i powiązania są dla nich zbyt skomplikowane, mają zbyt małą wiedzę aby wszystko
połączyć.
Ogólnie filmy nie polecam- DNO

ocenił(a) film na 1
ola123

Moj syn czekal na druga czesc jak zwariowany. Ja sam wystawilem jej 9/10. To co zobaczylem wczoraj w kinie przeszlo moje wszelkie wyobrazenia na temat rozczarowania. Nie wiem co to bylo, ale na pewno nie Auta 2. Po pol godzinie pierwsze rodziny wyszly - z bajki !!! Moj syn poprosil mnie zebysmy wyszli po ok 40 minutach. I nie dziwie mu sie. Ta "bajka" to nieporozumienie. Watek szpiegowski? Karabiny??? 2-minutowe dialogi????? A gdzie wyscigi, przyjazn, odpowiedzialnosc, przygoda itd jak w poprzednich czesciach... 1/10

ola123

Może po prostu braliście za małe dzieci. 5 Latkom szybko się nudzi siedzenie w jednym miejscu

ocenił(a) film na 1
dawid2385

To nie o to chodzi że pięciolatek jest za mały na kino i nie wysiedzi. Dla przykładu "Dzwoneczek" (jak miała 4 lata) i ostatnio Rio wysiedziała w jednym miejscu zafascynowana i nie usłyszałam ani jednego tekstu że się nudzę, czy chcę wyjść i nie pytała co 2 minut kiedy to się skończy.
Uważam że wątek szpiegowski i wszystkie karabiny nie są odpowiednie dla bajki dla dzieci, nie wprowadzajmy od małego pewnego rodzaju przemoc. wiem, zaraz posypią się komentarze: "dziecko nie należy bronić przed złem na świecie itd, itp." ale po pierwzej części nie spodziewałam się że druga będzie zawierała tyle agresji.
Ale, ok może jestem staroświecka i bajki kojarzą mi się z czymś miły, łatwy i przyjemnym, więc nie chcę mojego komentarza oprzeć na wątku z Bonda, więc pomijając ten fakt stwierdzam że TEN FILM JEST STRASZNIE NUDNY.

ocenił(a) film na 6
ola123

Mnie się podobał, chociaż faktycznie to nie to samo co pierwsza część. Nudnym bym go nie nazwała, ale nie wciągnął mnie na tyle, że mogłam bez większych wyrzutów wyjść za potrzebą ;)
@topjes, film przecież miał morał, a to, że był on inny niż w pierwszej części, to dobrze, nie powtarzał się schemat. Tym razem głównym bohaterem nie był Zygzak tylko Złomek, a bajka pokazywała jak ważne jest zawsze być sobą lubić ludzi za to jakimi są, a nie wymuszać na nich zmiany.
W filmie podobało mi się urozmaicone otoczenie. Przez wzgląd na moje małe zboczenie, najbardziej zainteresowała mnie pierwsza część, czyli pobyt bohaterów w Japonii, w szczególności wizyta Złomka w toalecie. Nie wiem, może to tylko moje wrażenie, ale przecież łatwo odróżnić znak na kobietę od znaku na mężczyznę, nawet dla kogoś nieobytego xD
W kolejnych scenach chyba najbardziej rozbroił mnie papież, to było boskie xD
Wracając do pierwotnego tematu, faktycznie film był nieco za mocno skomplikowany dla młodszych dzieci. Przyznaję także, że np scena tortur (i śmierci) jednego z bohaterów... może 'zszokowała' to za duże słowo, ale na pewno mnie zaskoczyła. To chyba pierwsza produkcja Pixar jaką widziałam, i w której sięgnięto przemocą tak głęboko. No ale cóż, Pixar chcieli zaszaleć, jeśli więcej oburzonych rodziców dojdzie do głosu, zapewne poważniej zastanowią się na drugi raz. I tyle.

ola123

Ja powiem tak .... ten film jest naprawdę dobry, ale niestety nie za bardzo dla dzieci poniżej 10 -12 lat one po prostu nie zrozumieją fabuły wątków z mafią paliwową itp. Ja bym dał ograniczenie +12 dla tej animacji

ocenił(a) film na 10
ola123

A ja polecam. Mnie jakoś ten film ani trochę nie nudził.